Davor Zunic / CROPIX
RIJEKA - ISTRA 3-0

Marin Tomasov i Alex gurnuli Puljane u bespoštednu borbu za opstanak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2015. 23:12

Znamo da brojke ne igraju, no Puljanima se sigurno negdje u podsvijesti motao za njih nimalo ohrabrujući podatak s kojim su, htjeli - ne htjeli, doputovali na megdan Rijeci. Istra 1961 nikada nije slavila na Kantridi. Neugodna tradicija s gostovanjima pod stijenama za Žute s Drosine nastavila se nakon još jednog pokušaja, a zahvaljujući raspoloženom domaćinu, i "bod k'o Učka" ostao je sanak pusti za momčad koja cijelu sezonu tabori u donjem dijelu prvenstvene ljestvice.

Otvoreniji pristup Puljana, uz činjenicu da su se Bijeli s prvim sučevim zviždukom sjurili prema 16-ercu Žutih, sugerirao je da ćemo na Kantridi gledati zanimljivu utakmicu. Nismo pogriješili. Nedjeljno predvečerje u Kvarnerskom zaljevu pretvorilo se u golijadu - riječku. Poslije nekoliko obostrano propuštenih izglednih prigoda, domaćin je nakon manje od pola sata poveo matom u dva poteza, Marin Tomasov bio je egzekutor. Gosti se nisu stigli oporaviti od prvog udarca, a već su se našli u novom knock-downu zahvaljujući Alexu. Borba Istre 1961 za prvoligaški život nije počela s jučerašnjim susretom, ali ona se nakon poluvremena činila još neizvjesnijom.

Strateg gostiju na odmoru je "hokejaškom zamjenom" pokušao popraviti stvari. Međutim, već je bilo prekasno, kola su odavno krenula nizbrdo i bilo ih je teško zaustaviti. A da situacija na terenu po Puljane postane još gora, pobrinuo se Marin Tomasov, koji je početkom nastavka iz slobodnog udarca zabio još jedan, ujedno posljednji čavao u lijes grogirane družine iz Istre.

Linker
27. travanj 2024 08:20