KARIM JAAFAR / AFP
'BORAC SAM CIJELI ŽIVOT'

MARIO MANDŽUKIĆ NA PREDSTAVLJANJU UPITAN O JUVENTUSU I ŠKAKLJIVOJ TEMI Evo što je rekao o odlasku iz redova giganta i navodnoj nesuglasici s Ronaldom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. siječanj 2020. 21:03

Mario Mandžukić i službeno je predstavljen kao novi igrač Al-Duhaila u čije je redove stigao iz Juventusa.

Na press konferenciji izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom u Katar.

"Imao sam puno vremena da se osvrnem na sve ponude koje sam dobio i ozbiljno sam razmislio o novoj serdini u kojoj ću nastaviti raditi. Želim se zahvaliti Duhailu jer sam ovdje proveo nekoliko divnih dana i pomogli su mi kako na travnjaku, tako i izvan njega. Odmah sam se osjećao kao kod kuće i to je za mene jako dobar znak. Jako je dobro opet vidjeti Mehdija Benatiju koji je sjajan igrač i osoba. Njegova je prisutnost ovdje jako korisna za mene", rekao je Mandžukić.

Mandžukić nije odigrao službenu utakmicu od svibnja 2019. godine, jer je dolaskom novog trenera Maurizija Sarrija ispao iz momčadi. Tako je bio prisiljen potražiti novu sredinu nakon četiri i pol godine provedene u momčadi.

"Ne igrati je za mene bilo novo iskustvo, ali borac sam cijeli život i borio sams e kako bih ostao u formi. Očito moram upoznati svoje nove suigrače, ali osjećam se dobro i ostao sam u dobroj kondiciji. Ali ne volim govoriti o prošlosti, zato gledam prema naprijed. Sve što sam želio reći o tome sam rekao putem društvenih mreža i ne želim se ponavljati", dodao je Mandžukić, aludirajući na svoju oproštajnu poruku od Juventusa objavljenu nakon što je u javnost procurila vijest o njegovom odlasku.

Drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije je za Al-Duhail potpisao do ljeta 2021. godine, a nagađa se kako će zarađivati osam milijuna eura po sezoni, ukupno 12 milijuna.

Mandžukić je odbacio nagađanja talijanskih novinara kako se sukobio s Cristianom Ronaldom na treningu Juventusa.

"Svi znaju da je nevjerojatan igrač i toliko naporno radi na poboljšanju sebe. Zaista sam uživao igrati se s njim, jer smo se savršeno razumjeli," naglasio je Mandžukić.

Al Duhail je osnovan 2009. godine. Klubu je nadimak Crveni vitezovi, a igra na stadionu Abdulah bin Khalifa sa 9.000 sjedećih mjesa.

Trener im je Portugalac Rui Faria koji je prije Al Duhaila bio pomoćnik u Manchester Unitedu.

Prvaci katarske lige bili su čak šest puta, imaju tri osvojena kupa u riznici, a najdalje su u azijskoj Ligi prvaka dogurali do četvrtfinala.

Linker
27. travanj 2024 17:14