Fred Lee/Getty Images
RIZIČAN POTEZ

MARIO MANDŽUKIĆ ODBIO POZIV JOŠ JEDNOG EUROPSKOG GIGANTA!? Ipak, tu bi problemi za njega mogli tek početi, prijeti mu neigranje u Ligi prvaka!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 12:08

Trebao je ovoga ljeta postati prva napadačka opcija u Manchester Unitedu, no od toga nije bilo ništa. Trebao je, po najnovijem, Mario Mandžukić otići i u redove franucskog prvaka PSG-a, no... Ni od toga, vrlo je izgledno, neće biti ništa. Tako javlja talijanski "lovac na transfere", Gianluca Di Marzio, koji tvrdi da je naš junak iz Slavonskog Broda odbio ponudu kluba s Parka prinčeva.

Iako je jasno da Mandžo neće figurirati u prvom, udarnom planu Maurizija Sarrija za novu sezonu, to mu očito ne smeta, barem za prvi dio sezone u kojem bi dobro došao pariškom klubu. Neymar bi mogao otići do kraja prijelaznog roka, 2. rujna, a ozljede muče Kyliana Mbappea i Edinsona Cavanija, tako da praktički u napadu PSG-a nema tko igrati sljedećih par kola nacionalnog prvenstva.

Međutim, to što Mandžukića nema u prvom planu kod novog trenera Sarrija još se dade nekako i pregrmiti. Teže će biti prihvatiti mogućnost da naš negdašnji reprezentativac neće biti registriran za grupnu fazu Lige prvaka, što je također vrlo realna opcija. UEFA nalaže registraciju 25 igrača (23 + minimalno 2 vratara), a u tih 25 imena mora se nalaziti barem osam igrača koji su duže vezani za klub, točnije za one koji su u klubu proveli mininalno tri godine između njihove 15. i 21. godine života.

GENOA, ITALY - MARCH 17: Mario Mandzukic of Juventus looks on during the Serie A match between Genoa CFC and Juventus at Stadio Luigi Ferraris on March 17, 2019 in Genoa, Italy. (Photo by Paolo Rattini/Getty Images)
Paolo Rattini/Getty Images

Sve i da se Juventus odluči na registraciju tek dva vratara, što često nije slučaj, ostaje tek 15 praznih mjesta za "strance". Vrlo je upitno hoće li tu biti mjesta za Mandžukića, naročito nakon dolaska Sarrija koji je poznat po korištenju vrlo malog broja igrača tijekom sezone.

Di Marzio na koncu dodaje da je vrlo lako moguć Mandžukićev odlazak u prijelaznom roku sljedeće zime. Tada bi mu eventualna registracija za Juventus u Ligi prvaka značila da "tamo negdje", primjerice u PSG-u neće moći nastupati u nokaut-fazi, što također ne bi bilo dobro... Dakle, trebat će prelomiti već do 2. rujna, a čini se da je Mandžo već odlučio.

Linker
18. travanj 2024 21:08