WTA QUEBEC

MARTIĆ - MLADENOVIĆ Mladenović u prvom kolu na terenu provela gotovo 3 sata

Dok je Martić pobjedom u dva seta uspjela iskoristiti umor i nespremnost prošlogodišnje finalistice Lucie Hradecke, Mladenović je protiv Oudin odigrala maratonski meč. U konačnici je presudio njen servis i umor protivnice
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 12. rujan 2013. 11:59

Iako je pobjeda u dva seta protiv Hradecke samo po sebi zaista dobar rezultat, Martić je meč trebala još ranije završiti. Nakon osvojenog prvog seta, Martić je u drugom imala break prednosti i vodstvo od 4-2. Dozvolila si je opuštanje na servisu i dopustila Čehinji povratak. Ipak, u tiebreaku je bila zaista uvjerljiva i lakoćom ga osvojila.

Hradecka nije igrala dobar tenis. Istina, bila je sigurna na servisu, ali u izmjenama nije pokazala dovoljno spremnosti ni želje. Očito su parovi US Opena, kao i oni u Quebecu u ponedjeljak, ostavili traga na njenoj fizičkoj spremi te je to rezultiralo ispodprosječnom izvedbom.

S druge je strane Martić bila sigurna na servisu sa osvojenih 77% poena iza 67% ubačaja i čak 9 aseva. Očito joj je pauza za vrijeme US Opena dosta toga dobrog donijela kako je odigrala vrlo dobar i konzistentan meč, što je još važnije.

Kristina Mladenović je u prvom kolu imala mnogo više problema. Istina, i njena je protivnica pokazala umor, ali tek u trećem setu nakon više od dva sata igre. Iako je Oudin bila bolja tenisačica u izmjenama, presudio je sigurniji servis Francuskinje.

- Zadovoljna sam sa svojom igrom, posebice servisom. Potreban mi je dobar san- kratko je objavila na svom Tweeter profilu Francuskinja.

Iako su obje tenisačice puno griješile, meč je bio poprilično kvalitetan. Oudin je imala glavnu riječ u izmjenama, ali je u većini važnijih poena sav trud prokockala laganom pogreškom. Mladenović je pokazala da joj brzi uvjeti zbog servisa odgovaraju, ali i isto tako da će teško imati glavnu riječ u izmjenama.

Mladenović će vrlo vjerojatno još jednom imati prednost na servisu, iako je i Martić na prvom servisu bila sigurna. Ipak, ovdje će Francuskinja imati još više problema u izmjenama. Martić nije poput Oudin već niskim slajsom može iskoristiti visinu Mladenović protiv nje. Osim toga, Francuskinja nije poznata po brzini pa bi je koja skraćena loptica lako mogla izbaciti iz takta. Ukoliko brojke na servisu Hrvatice budu kao i u prvom kolu, ona postaje veći favorit u ovom meču.

Linker
23. rujan 2024 10:14