Michael Steele/Getty Images
UNATOČ SVIM PROBLEMIMA

MATEO KOVAČIĆ POSTAO PRVA OPCIJA NOGOMETNOG DIVA Menadžer Chelseaja riješio dilemu koja već dugo muči nogometnu Hrvatsku, transfer je sada - prioritet

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2019. 00:21

U trenucima dok budućnost Matea Kovačića (24) i dalje ostaje neizvjesna oglasio se Chelseajev menadžer Maurizio Sarri.

Kovačić je igrač Real Madrida na posudbi u Chelseaju koja istječe ovog ljeta. Hoće li Chelseajeva žalba FIFA-i biti uspješna i hoće li uspjeti poništiti zabranu transfera u sljedeća dva prijelazna roka tek ostaje za vidjeti, a da se Sarrija pita on bi svakako zadržao hrvatskog veznjaka na Stamford Bridgeu.

"Mateo je na posudbi, naravno, ali jako bih volio da Kovačić ostane s nama. Svi dobro znate da na toj poziciji imamo problema jer imamo samo Jorginha", rekao je Sarri, prenosi Sky Sports.

Talijanski strateg ne želi dovoditi pojačanja na poziciji centralnog veznog, Kovačić mu je dovoljan.

Soccer Football - Premier League - Arsenal v Chelsea - Emirates Stadium, London, Britain - January 19, 2019  Chelsea manager Maurizio Sarri reacts as Marcos Alonso and Mateo Kovacic look on  Action Images via Reuters/John Sibley  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters

"Ne. Pokušao bih s Mateom. Po mojem mišljenju Kovačić bi mogao postati jako dobar centralni vezni igrač. Naravno da on nije defenzivni veznjak (u ovom trenutku), ali kao što znate, ja na toj poziciji preferiram tehnički jakog igrača. U prošloj je utakmici Jorginho dodirnuo loptu 161 put i za nas je jako važno imati veliku kvalitetu na toj poziciji. Veliku kvalitetu ne u smislu posljednje, završne lopte, već u smislu velike kvalitete distribucije lopte", objasnio je Sarri.

Otkako je stigao iz Reala na posudbu Kovačić je za 'Bluese' skupio 46 nastupa u svim natjecanjima, a usprkos podijeljeno mišljenju navijača i kritičara vezanom uz njegove nastupe, za Sarrija dileme nema i on želi njegov ostanak.

SPORTSKE NOVOSTI OD SADA I NA INSTAGRAMU! KLIKNI OVDJE

Linker
28. travanj 2024 18:58