Tom Dubravec/CROPIX
TEŠKI DANI ZA VETERANA

Matić 'zamrznuo' Matu: Zašto je Bilić ispao iz svih kombinacija u Parku Mladeži?

Očito je da Matić nije zadovoljan Bilićevim igrama, vjerojatno i angažmanom ili htijenjem
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. travanj 2014. 14:43

Mate Bilić još je uvijek najbolji strijelac Splita sa šest pogodaka , iako ga posljednje tri utakmice (Slaven Belupo, Istra 1961 i Hajduk) nema ni u zapisniku, među osamnaest igrača Crvenih. Iskusni napadač koji je nakon dvanaest godina u inozemstvu (deset i pol sezona u Španjolskoj, te sezonu i pol u bečkom Rapidu) ljetos stigao u Park mladeži kao veliko pojačanje, postupno je izgubio mjesto u momčadi nakon ustoličenja Ivana Matića za trenera. To je lako detektirati, jer je Bilić jedino u premijernoj utakmici Matića protiv Zadra (3:1) odigrao svih 90 minuta. Nakon toga je još samo sljedeću utakmicu krenuo od prve minute, na Kantridi protiv Rijeke (1:4), ali je već tijekom odmora ostao u svlačionici. Od tada je Bilić bio na klupi i ulazio u igru sljedeća tri susreta (Osijek 1:0, ušao u 58. minuti; Hrvatski dragovoljac 2:1, ušao u 68. minuti; Lokomotiva 0:0, ušao u 62. minuti), a nakon toga više ga nema ni među osamnaest igrača.

Naravno da je novinare nakon sterilne partije Splita u gradskom derbiju zanimalo što se događa s Bilićem, gdje je nestao igrač čija je reputacija golgetera neupitna.

- On trenira, međutim, on nije u željenoj formi - rekao je Ivan Matić mirnim glasom. - Očekujemo da će on svojim iskustvom i kvalitetom do kraja prvenstva pomoći momčadi da ostvari zacrtani cilj.

Očito je da Matić nije zadovoljan Bilićevim igrama, vjerojatno i angažmanom ili htijenjem. Nešto od toga mora biti razlog što je eliminiran iz konkurencije, jer niti ostali napadači ne briljiraju. Goran Roce je zauzeo Bilićevo mjesto, no još uvijek je na samo dva pogotka; Henri Belle je postigao tek jedan više, Ante Erceg također i da ne idemo u širinu. Praktički je najefikasniji stoper Tomislav Glumac, pet pogodaka iz pet prekida i po tome je on Splitov Martin Škrtel, strijelac sedam pogodaka za Liverpool u ovoj sezoni.

- Muku mučimo sa strijelcima. Dobri smo u prekidima, Glumac nas je nekoliko puta spašavao.

Na Poljudu nije bilo Glumca, prekidi su ostali neiskorišteni, a iz igre se rijetko prijetilo Kaliniću. Hoće li Matić posegnuti za Bilićem u srijedu kad u Park mladeži dolazi Dinamo? Hoće li se sjetiti da je baš Bilić u listopadu 2013. godine riješio derbi kad je majstorski matirao Olivera Zeleniku za 1:0 u 39. minuti? Ako Bilića i ovoga puta ne bude barem na klupi, onda je za njega sezona vjerojatno gotova. Kao i epizoda u Parku mladeži.

Linker
19. svibanj 2024 18:19