Boris Kovacev / CROPIX
GOST KOMENTATOR

MATJAŽ KEK SIPAO KOMPLIMENTE NAKON POVIJESNOG USPJEHA VATRENIH 'Onaj koji je izgubio ovo finale za mene je najveći pobjednik ruskog Mundijala'

Piše: Matjaž KekObjavljeno: 17. srpanj 2018. 15:18

Finale koje je bilo ponosno i dostojanstveno. Utakmica sa šest golova, nogomet u kojem, nažalost, netko mora izgubiti, ali onaj koji je izgubio ovo finale za mene je najveći pobjednik ruskog Mundijala. Kada u ovakvom finalu dobiješ dva pogotka nakon prekida, onda se izuzetno teško vratiti i odgovoriti, ali ne želim gledati ovu utakmicu kao nešto izdvojeno već cijelo prvenstvo tijekom kojeg je Hrvatska zaslužila sve pohvale. Kompliment i Francuzima, njihovu načinu razmišljanja i gledanja nogometa, ali Hrvatska im je u finalu bila pravi takmac.

Treba proslaviti finale

Kroz cijeli eliminacijski dio Hrvatska je pokazivala karakter, vraćala se… Vjerojatno će biti sada puno komentara, puno pametovanja, ali kao što sam rekao, Hrvatsku sam vidio kao hrabru i dostojanstvenu momčad u utakmici u kojoj je netko, nažalost, morao izgubiti.

Još jednom se potvrdilo da će u nogometu veliku ulogu igrati prekidi, da će VAR biti bitan faktor… Šteta što Hrvatska nije malo duže zadržala rezultatski priključak, ali ako će svi drugi u hrvatskom nogometu uzeti njihovu energiju i pozitivu, onda će svima nama koji smo dio hrvatskog nogometa biti puno lakše raditi.

Ja samo želim da se hrvatski nogomet ne zaustavi s ovim finalom Svjetskog prvenstva, jer u Rusiji se pokazalo što sve jedna mala država može napraviti kada stane skupa. Ne znam je li ikada onaj koji je gubio finale bio ponosniji nego što je to u ovom trenutku Hrvatska. Za mene je to bit svega. Nema se razloga tugovati, ovo drugo mjesto treba proslaviti i veseliti se.

Moralni pobjednik

Naravno, nekada je najteže biti moralni pobjednik, ali nekada i takvo što može isprovocirati jako dobre i pozitivne stvari. Nadam se da će to u ovoj priči biti slučaj.

Ne bih ja sad analizirao igru, autogol, jedanaesterac koji je bio i koji je pokazao ulogu VAR-a, sve su to detalji koji utječu, ali kada se sve skupa pogleda Francuzi su zasluženo slavili, a Hrvatska pokazala da njoj je tu bilo i mjesto.

Nadam se da će to biti i prepoznato, moja je želja u ovom trenutku da reprezentaciju na povratku dočeka cijela Hrvatska. To su zaslužili.

Linker
19. travanj 2024 04:28