Cropix
NEŠTO NAUČILI U SUBOTU

Matjaž Kek: 'Sve ćemo učiniti da se o prolasku u polufinale odlučuje na Kantridi'

- U Maksimiru moramo pokazati klasu, ali igraju se dvije utakmice. Trebamo se dovesti u situaciju da se polufinale odlučuje na Kantridi - istaknuo je Kek
Piše: Luka BenčićObjavljeno: 07. travanj 2015. 20:15

Uoči gostovanja u Zagrebu trener Rijeke Matjaž Kek osvrnuo se na subotnju prvenstvenu utakmicu na Kantridi koja je završila 2-2.

- Zadovoljan sam kako je momčad reagirala kada smo primili gol u subotu. Nismo klonuli nego tek tada pokazali pravo lice. Navijači su do kraja bili s nama, mi ih poštujemo i obaveza je da na svakoj utakmici damo sve od sebe - rekao je Matjaž Kek, izrazivši želju da dobar rezultat u srijedu bude zalog za uzvratnu utakmicu koja će se igrati na domaćem terenu, gdje je Rijeka nepobjediva.

- U Maksimiru moramo pokazati klasu, ali igraju se dvije utakmice. Trebamo se dovesti u situaciju da se polufinale odlučuje na Kantridi - istaknuo je Rijekin strateg.

Inače, Rijeka je prošle godine u prvoj utakmici finala Kupa u Maksimiru slavila 1-0 te na kraju uzela Rabuzinovo sunce, no Kek se ne oslanja previše na ono što je bilo u prošlosti.

- Divna uspomena i ništa više. Novi ljudi i nova utakmica. Dinamo je favorit, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti. Znamo gdje nismo dobro izgledali protiv Dinama u subotu i pokušat ćemo to poboljšati. Posebice u agresiji, prelako su nam izlazili na zadnju liniju. Nismo imali dobru transformaciju kada smo osvojili loptu. Balaj je bio usamljen i nismo uspjeli opteretiti njihovu zadnju liniju - kazao je Matjaž Kek.

Marko Vešović najavio je da Riječane očekuje teška utakmica, teža nego ona na Kantridi. - Bitno je da budemo agresivniji i koncentriraniji u nekim trenucima i ostvarimo rezultat koji nam daje šansu u uzvratu.

Linker
17. svibanj 2024 13:28