PRVO IME INTERA

Mazzarri: 'Kovačić je nešto shvatio, igra obranu, raste kao igrač. To mi donosi radost

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. rujan 2014. 17:40

Vedri tonovi konačno i u Interu. Prva pobjedu, ali kakva: sedmica na kontu Sassuola kao plod razigrane prezentacije. I obrambeno sigurne jer toliko spominjani Simone Zaza i njegova ekipa nisu imali nikakvih izgleda. Onih 0:0 s Torinom se zaboravlja.

- Možemo li sada biti ambiciozniji? Naš cilj je zadržati ovakav stav, da budemo fokusirani i odlučni, da igramo sigurno, brzo, što je u našem DNK – komentirao je trener Walter Mazzarri.

Mauro Icardi zabio je tri gola, to je uradio već i protiv Stjärnana u Europskoj ligi. Mateo Kovačić dirigirao je ekipom, uz Hernanesa u vezi. Čileanac Medel dobro je došao kao osigurač veznog reda.

- Mi smo već prošlu sezonu završili s dobrom fizionomijom igre, upravo s Kovačićem i Hernanesom u glavnom ulogama. To sada samo poboljšavamo. Važno mi je da budemo agresivni, da njih dvojica zajedno s napadačima pritišću suparnika i igraju obranu. Ovo je savršen nogomet, nadam se da ćemo tako nastaviti – kazao je Mazzarri, da bi o hrvatskom reprezentativcu istaknuo:

- Kovačić je počeo raditi obrambenu fazu, raste kao igrač, shvatio je neke stvari. Njegova poboljšanja mi donose radost i sreću. Postao je koristan za momčad. Čini sve veće probleme suparnicima, to bi trebalo biti dobro. Zabio je prvi gol u Serie A, imao je dodavanja. Posjedujemo dva vrlo kvalitetna veznjak koji s Medelom čine jako dobar trojac. Jer da bi ovaj nogomet bio svrhovit poteban je netko poput Medela.

Mazzari je dosta promijenio ekipu. I tvrdi da više neće biti toliko defenzivan, što mu se često spočitavalo.

- Senatori su otišli u povijesti. Ne smijemo prestati slaviti i hvaliti njihove zasluge za klub, međutim ova momčad je drukčija, sastavljen je od igrača koji su glavni, koji nikad ništa nisu osvojili i imaj golem motiv.

Pustio je Cambiassa, Cassana, Milita, Samuela, oprostio se Zanetti. Osim Medela doveo je Doda, Osvalda koji je bio strijelac, Vidića...

Iako o ambcijama nije puno rekao:

- Navijači su zadovoljni s ovom utakmicom, a za ostalo treba nastaviti tako raditi.

Linker
26. travanj 2024 13:37