Fiorentina's Danish defender Per Kroldrup (R) celebrates scoring with his teammates Massimo Gobbi (C) and Juan Vargas during the 1st leg UEFA Champions League football round of 16 match FC Bayern Munich (Germany) vs ACF Fiorentina (Italy) in the southern German city of Munich on February 17, 2010. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
 AFP
SERIE A

Mihajlović u Torinu bez Cassanija i Montoliva, ali se vraća Gilardino

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 25. listopad 2011. 12:11

Juventus ni nakon sedam odigranih kola ne zna za poraz, no Conteova je momčad po prvi put ove sezone ispustila vodeću poziciju. Razlog su čak četiri remija u posljednjih pet susreta, a posljednji je stigao u subotu nakon šta su igrači Genoe dva puta izjednačili rezultat. Conte je bio nezadovoljan rezultatom s Genoom:

- Radije bih izgubio utakmicu i pobjedio ostale nego odigrao četiri remija, no dug je put pred nama i moramo nastaviti rasti. Nemojte zaboraviti otkud smo došli. Mislim da je za nas najvažnije da ponovno osvojimo kredibilitet kod navijača. Ekonomski nam je važno da uđemo u Ligu prvaka. Ne smijemo zaboraviti posljednje dvije godine i dva osvojena sedma mjesta.

Conte i dalje ne računa na talijanskog reprezentativnog vratara Buffona i na krilnog napadača Giaccherinija. Pod znakom upitnika je nastup Vidala koji se oporavlja od ozljede i nije još u optimalnoj tjelesnoj spremi. Ukoliko Vidal bude bio spreman za igru onda će se Juventus vratiti 4-1-4-1 formaciji s Pirlom koji će ordinirati ispred posljednje četvorke. Pretpostavlja se da će Vidal utakmicu započeti na klupi, što bi značilo da će Juventus zaigrati u istoj formaciji kao i protiv Genoe.

U posljednjem je kolu Fiorentina imala gotovo identičan tijek utakmice kao i Juventus. Dva puta ih je prekrasnim udarcima s distance u vodstvo doveo Jovetić, no obrana se Fiorentine dva puta nije najbolje snašla nakon visokih ubačaja suparnika pred Borucova vrata. Fiorentina već četiri kola ne zna za pobjedu, a navijači su u potpunosti izgubili strpljenje s trenerom Mihajlovićem. Srpski je trener u susretu s Catanijom isključen na samom kraju susreta zbog silnih protesta kod suca, a nakon utakmice je odlučio zaštititi svoje igrače:

- Ako navijači moraju vrijeđati neka vrijeđaju mene, a ne igrače. Njih neka ostave na miru. Navijači imaju pravo na nezadovoljstvo, ali ja ću nastaviti raditi prema svom planu jer je to dio mog posla. Naviknut sam na pritisak, ali nadam se da ću svoje mirne vibracije proslijediti na momke.

Mihajlović će u Torinu biti bez iznimno važnih Montoliva i Cassanija. Prvi je suspendiran, dok se drugi nije uspio oporaviti od lakše ozljede na vrijeme te nije ni otputovao u Torino. Prema najavama bi od prve minute u centru napada mogao zaigrati rekovalescent Gilardino koji bi zamijenio Santiaga Silvu, napadača koji se nije proslavio otkako je stigao u Fiorentinu.

Linker
23. rujan 2024 01:31