OPERACIJA STROMSGODSET

Milović otkrio problem: 'Zna nam se dogoditi kontra jer se nismo brzo vratili u obranu'

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 29. srpanj 2015. 21:00

Kapetanu Goranu Miloviću nije lako, čeka "bijele" teška utakmica, a obrana se ne čini najmoćniji dio momčadi. Puno golova kapa" prolazi sa svih strana.

- Imamo pred sobom izuzetno tešku i važnu utakmicu, protiv jedne momčadi koja je jako čvrsta, kompaktna. Vidjeli smo kako dobro izlaze iz obrane, imaju dobru tranzicija. Mislim da je pred nama jako težak ispit, mislim da uspješno apsolvirati. Momčad jako dobro radi, dobra je atmosfera, živimo za taj dvoboj, radi se punim intenzitetom bez obzira na ovih seda odigranih, dobro smo pripremljeni bez obzira na pakleni ritam koji prolazimo.

Kapetane je li se brod zaljuljao nakon poraza u Puli, prvi 4:1 s Koperom, pa 1.4 protiv istre ?

- Mislim da smo prikazali puno bolji nogomet protiv Istre u nego što to sugerira konačan rezultat. Na kraju ovakav poraz ružno zvuči, jedan gol smo primili iz pogreške, pa drugi, nije bilo gotovo niti jedne izigrane šanse suparnika. Izvukli smo pouke iz tog dvoboja, nije nas poljuljalo, želimo biti još bolji i jači dobro, momci su dobro reagirali, i izdignuli se iznad tog poraza.

Puno se golova prima, gdje je problem u obrani, zbog čega?

- Puno je razloga, jednostavno se dogodi tako razdoblje. Ili nam protivnik odigra savršeno kontru ili zbog pada koncentracije napravimo pogrešku iz koje primimo gol. Recimo zna nam se dogoditi kontra jer se nismo dovoljno brzo vratili u obranu. Nije to samo jedna pogreška, ali igramo dobro kao momčad, vjerujemo jedan u drugoga, u Puli smo kod 0:2 vjerovali u preokret. Imamo zajedništvo, protivnici nam ne stvaraju puno šansi. Radimo na ispravljanju pogreški, bit ćemo puno bolji.

Kako bi vi sastavili momčad protiv Norvežana, kapetan ste, imate i formalno znanje ? Recimo da nema trenera.

- Ne ide to tako, trener zna najbolje, trener sve analizira svaku utakmicu, radimo sve zajedno kako bi se podigli na na dimenziju više. Na snimkama kod analiza vidimo sve tko je što trebao napraviti, gdje je trebao stajati. Trener nam pravi put kako bi stigli do lakše igre i do više razine. Uglavnom kada smo vidjeli Norvežane vidjeli smo neke detalje koje trebamo iskoristiti, u odnosu na ostale momčadi u Europi jedina je promjena što igramo prvu utakmicu kod kuće, ne moramo juriti rezultat. Dat ćemo sve od sebe, bilo bi dobro da ne primimo gol i odemo na uzvrat s pobjedom. To je recept, lako je kazati, nešto teže ga je izvesti.

Može li Hajduk preuzeti ulogu favorita u ovom dvoboju ?

- Teško je reći da smo favoriti Stromsgodset je u prvenstvu bod ispred Moldea, a vidjeli ste koliko se Dinamo mučio, a svi znamo snagu "modrih" u našem prvenstvu. Rekao bih da nas čeka izjednačena borbe s ekipom koja nam je po mjeri i u danas čekaju dva susreta u kojima će detalji odlučivati o prolasku dalje, rekao bi da nema favorita. Moramo ovaj susret shvatiti maksimalno ozbiljno i odigrati do kraja koncentrirano.

Jedina je prednosti sigurno publika, koju Norvežani nemaju ?

- To je sigurno, taj ambijent u kojem se za Hajduk živi i s Hajdukom živi, navijači nas prate u velikom broju, odlična nam je situacija i na nama je nastaviti privlačiti publiku u što većem broju, trudim, zalaganjem, rezultatom. Prednost je nama kao i protiv Kopera, sumnjam da su Norvežani navikli na ovaj temperament i bučan način navijanja, to moramo iskoristiti, napraviti dobar rezultat za uzvrat.

Nakon neodlučenog u Estoniji, kapetan Milović je kazao da su se igrači naljutili na sebe i da su u svlačionici donijeli odluku o prolasku dalje. Je li sada nakon istre ta "ljutnja" opet okrenuta u pozitivu ?

- Pa je, to je tada bilo, zbog te igre i kako smo dozvolili sebi taj remi. Postoji taj mali revolt kod igrača. Primamo golove, ali ne možemo kriviti Kalinića za sve to, ovo je momčadski sport, kada gubimo, gubimo zajedno. Kada pobjeđujemo, opet pobjeđujemo zajedno. Vratarima je najteže, njima se sve vidi, ali i mi iz obrane nismo reagirali na pravi način, tako se poklopilo. Najlaške bi bilo sasuti paljbu po vratu, ali to nije pravedno, niti točno. Moramo se izdići, svesti pogreške na minimalno, pokazati svima koji nam žele "spustiti"

Kako mislite "spustit", tko su ti?

- Pa mediji, i svi oni koji nam ne žele dobro, svi oni koji jedna čekaju spustiti igračima Hajduka da nemaju znanja i kvalitete nakon jedne utakmice. To kod nas budi dišpet, da odigramo kvalitetnije, bolje da pokažemo da imamo kvalitetu za Hajduka. Pokazat ćemo u i sada drugačije lice, ovo nam je najbolja prilika da dobijemo i vratimo atmosferu u klub, da bude pozitiva. Uvjereni smo u svoje sposobnosti, ne sumnjamo u svoju kvalitetu i trebamo proći Norvežane – zaključio je ovu temu Milović.

Hajduk ima raznovrsne napadače, protiv koga je Miloviću na treningu najteže igrati, tko je najzahtjevniji.

- Imamo tri-četiri napadača svaki je drugačiji tip igrača. Kiš se voli kretati međuprostoru, razbijati linije, s njim nikada ne znaš, bili krenuo za njim ili osta u formaciji. Ohandza voli dobiti balun u noge, fizički je jak, odličan "jedan na jedan". Maglica ima jako dobru brzinu, voli igrati leđima prema golu. Svaki je na svoj način težak za čuvanje. Ali to je dobro, jer znači da Hajduk ima nekoliko kombinacija za napad, ovisno o protivniku se može odlučiti. Kada bih ovako gledao, Ohandzu i Maglicu je teško čuvati fizički, jer su jaki, Kiša psihički jer je nepredvidiv.

Linker
19. svibanj 2024 10:46