NBA LIGA

MILWAUKEE - PORTLAND Gosti dolaze u Bradley centar s nizom od sedam pobjeda

Osim što će im se vratiti dva startera Bucksi optimizam grade na tome što su četiri puta zaredom svladali Blazerse i pri tome svaki puta postigli sto poena.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 20. studeni 2013. 14:24

Otkako su svladali Cavse desetkovani Milwaukee Bucksi su zaredali pet poraza tijekom kojih su postizali samo 85,0 poena i bili prosječno nadjačani s 14,8 poena razlike. Posljednju utakmicu su izgubili u noći sa subote na nedjelju kada su s 92:79 pali pred Thunderom u svom Bradley Centru. Momci Larryja Drewa dugo su držali korak s Durantulom i društvom, koje je u drugom poluvremenu podiglo razinu igre na nešto višu razinu i osiguralo si nešto mirniju završnicu.

- Trud je bio tu. Ne mogu zamjerati momcima na trudu. Bore se. Mislim da svi momci daju sve od sebe, ali nikako da izađemo iz krize - izjavio je trener Larry Drew čija je momčad iz igre pogodila tek 34,5 posto pokušaja.

O.J. Mayo je predvodio Buckse s 22 poena, no niti jedan drugi igrač nije ubacio više od 14, a starteri su ukupno šutirali tek 33,3 posto iz igre uključujući 22,2 % u posljednjoj dionici. Tijekom gubitničkog niza Mayo je četiri puta ubacio 20 ili više poena, ali startna petorka ove sezone bilježe samo 51,8 poena što je jedan od najgorih učinaka u ligi.

- Bit ćemo mnogo bolji. Da, bit ćemo bolji. Čim nam se vrate neki igrači to će ojačati našu prvu postavu - rekao je O.J. Mayo, koji predvodi Buckse s 18,4 poena.

Nakon odrađenih treninga večeras bi se u sastav trebali vratiti Caron Butler i Ersan Ilyasova, no Carlos Delfino (stopalo), Larry Sanders (palac) i Brandon Knight (stražnja loža) i dalje su out, dok je Gary Neal (stopalo) upitan.

Osim što će im se vratiti dva startera Bucksi optimizam mogu graditi na tome što su četiri puta zaredom svladali današnje protivnike i pri tome svaki puta postigli sto poena. U posljednja dva ogleda s Portland Trail Blazersima u Bradley Centru su slavili s 14,5 poena razlike.

S druge strane problem bi im mogao predstavljati što su momci Terryja Stottsa u sjajnoj formi. U Milwaukee su stigli s nizom od sedam pobjeda od kojih su posljednju ostvarili u ponedjeljak kada su kod Netsa slavili 108:98. Blazerse nije previše omelo što su im Netsi u prvoj četvrtini zabili 40 poena i otišli na +9. U trećoj četvrtini su sustigli domaćine i uoči posljednjih 12 minuta igre imali pet poena prednosti koje su do kraja poduplali.

- Mislim da je ovo bio dokaz koliko se borimo. Momci nikada ne gube samopouzdanje. Oni se nikada ne prestaju natjecati. Oni su malo po malo smanjivali zaostatak i kada imaš takvu vjeru da možeš nešto učiniti to mnogo olakšava stvari - prokomentirao je trener Stotts čija momčad u zadnje tri utakmice postiže 111,7 poena.

Kao i obično u ponedjeljak ih je predvodio LaMarcus Aldridge s 27 poena (9/16) i osam skokova. Wesley Matthews je završio s 24 poena (9/13), a Damian Lillard je pridodao još 19 (6/13) uz devet asistencija.

- Ova je momčad dobra. Momci mogu igrati vrlo dobro - naglasio je Aldridge koji je u zadnje tri utakmice na prosjeku od 26,3 poena i 10,3 skokova.

Tijekom pobjedničke serije Blazersi postižu 105,0 poena, a budući da Bucksi nemaju opasne visoke igrače večeras ne bi trebali imati previše problema s svojom najvećom slabosti, poenima iz reketa iz kojeg u prosjeku primaju 47,8 poena.

Linker
26. travanj 2024 18:18