Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
AMBICIOZNA PREDSJEDNICA

MIRTA ŠURJAK PODIGLA MEDIJE NA NOGE 'Planovi su veliki, ali prvo moram pronaći 100.000 kuna!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. rujan 2016. 18:39

Mirta Šurjak nova je predsjednica ŽNK Marjan. Koga je naslijedila, danas nitko ne pita, jer pojava Mirte Šurjak na čelu kluba vijest je koja je promptno podigla medije na noge. Klub koji je godinama egzistirao na volji i želji trenera Joze Pirića, s Mirtom je postao zanimljiva priča s kojom se treba nositi. Nije lako ni Mirti, atraktivnoj novinarki HRT-a koja je zasjela u fotelju predsjednice i time ušla u jedan sasvim novi svijet.

- Koliko sam čestitki dobila... uf, ne mogu se obraniti od čestitara - priznala nam je Mirta Šurjak koja je odmah nakon izbora produžila u Zagreb.

- Nešto poslom, a nešto i privatno - zagonetno je dodala Mirta.

Nismo previše pitali kakvim je poslom ambiciozna predsjednica u Zagrebu. Puno je važnije da još nije dobila čestitku od predsjednika Hajduka Ivana Kosa.

- Sastat ćemo se uskoro, bit će vremena za čestitanje. Tražit ćemo razgovor s predsjednikom Hajduka, jer naš glavni cilj u budućnosti je vezan uz splitske Bijele.

Žene preuzele balun u Splitunove snage ŽNK"Marjan"

A photo posted by Mirta (@mirta.surjak1) on

Puno obećanja

Kako je cilj vezan uz Bijele lako je naslutiti...

- Želja nam je postati ženska sekcija Hajduka. Uskoro će i Bijelima trebati ženska ekipa, a s Marjanom će dobiti sve u jednome. Nadam se i pomoći Hajduka, jer bivše su uprave obećavale, a malo su pružale.

Dok se to ne dogodi, Mirta Šurjak će pokušati Marjanu osigurati terene za trening. Nije jednostavno naći terene za klub ženskog nogometa u Splitu.

- Utakmice igramo na pomoćnom travnjaku Poljuda, ali za trening je već problem. Zato ćemo pokušati s terenima NK Dalmatinca u Spinutu.

Nakon terena za trening dolazi ekipiranje momčadi. Ali, zna se kako to u nogometu ide, pa makar i ženski bio. Treba novca za pojačanja. Kakva je uopće ambicija kluba u novoj sezoni? U prošloj se bilježilo i po sedam pobjeda u nizu.

- Ne znam toga koji dolazi na čelo kluba, a da pritom želi biti treći u prvenstvu. Naš cilj je boriti se za prvo mjesto, ali znam da do toga neće doći ove sezone.

Kakav je kadar s kojim raspolaže trenerica Petra Jelaska Mandić?

- Solidan, ali uvijek može biti bolji. Međutim, ja se u struku neću miješati. Neka svatko radi svoj posao.

A Mirtin je posao pronaći sponzore. Logična je pretpostavka da bi žena poput Mirte Šurjak mogla podići financijski nivo egzistencije Marjana.

- Treba nam oko 100.000 kuna godišnje, a ja vjerujem da ću pronaći nove sponzore.

Poziv je začudio

To su te razlike između predsjednica i predsjednika. U muškim nogometnim klubovima predsjednici traže sponzore, ali vole zaviriti u svlačionicu i na ploči napisati sastav. Mirta je čvrsto obećala da se neće spuštati curama u kabinu.

- Rekla sam to sebi još kada su me u svibnju pitali “biste li postali predsjednica kluba”. Moram reći da sam se u prvi tren začudila, ali onda mi se dopala ideja. Eto, sad sam predsjednica, ali treba raditi i podići klub u organizacijskom i financijskom segmentu. Veliki je to izazov, ali ja volim nogomet i radit ću s velikim guštom.

Linker
18. travanj 2024 07:35