Miše: Svjestan sam da smo bez Nikole Kalinića nemoćni u napadu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2009. 14:49

Hajdukovci su u posljednjoj pripremnoj utakmici pobijedili Široki Brijeg (1:0) ali veliki je upitnik ostao iznad pitanja koja je prava slika Bijelih uoči nedjeljnog derbija. Teško je reći jeli utakmica sa Širokobriježanima bila i potrebna kada se već igralo po izuzetnoj hladnoći i jakoj buri koja je onemogučavala kontroliranje lopte.

- Molimo Boga da ovakvo vrijeme nebude na derbiju. Ovo su zaista bili užasni uvjeti za igru - zavapio je nakon utakmice trener Bijelih Ante Miše.

U prvom poluvremenu Splićani su igrali “kontra” bure, napadali su prema sjevernom golu i njihove su akcije pritom imale dva suparnika. Puno jačeg buru a nešto slabijeg širokobriješku momčad. Hajdukovci su u nekoliko navrata uspješno probijali bočne igrače u zadnjoj liniji Širokog, ali lopte Drage Gabrića i Marijana Buljata nisu u kaznenomp rostoru pronalazile suigrače koji bi kreirane prigode pretvorili u opasniji šut.

- Nedostaje nam prava završnica, očito je da smo bez Kalinića nemoćni u rješavanju problema u realizaciji - konstatirao je Miše.

- Sveukupno sam zadovoljan prikazanom igrom, ali ovo nisu bili uvjeti za pravo nogometno izdanje. Lopta se teško kontrolirala po jakoj buri i na kraju sam najsretniji što se nitko nije ozbiljnije ozlijedio.

Lakše ozljede zaradili su Gabrić, Rubil i Oremuš, no prema Mišinim riječima sva trojica bit će spremna za susret iduće nedjelje. Što se tiče sastava za Dinamo, utakmica sa Širokim Brijegom nije polučila odgovor na posljednje pitanje koje muči Mišu.

- I dalje ostajem pri dvojbi dali u startnu postavu staviti Juricu Buljata ili Pandžu. Rekao sam igračima u svlačionici da ću im tek posljednji dan priopćiti tko će od njih dvojice zauzeti mjesto stopera u tandemu sa Vejićem.

Upitali su novinari i trenera Širogog Ivana Katalinića kako vidi nedjeljni derbi na Poljudu.

- Bit će to sasvim drukčija utakmica, Hajduk ima veliku šansu za pobjedu. Vidimo se u nedjelju na utakmici - poručio je Katalinić na odlasku iz poljudskog novinarskog salona.

Linker
02. svibanj 2024 21:36