EUROPSKI USPJEH RIJEKE

Mišković nadmašio Mamića: 'Za uspjeh ti ne trebaju vagoni love nego zdravi projekt!'

Rekao sam nedavno u intervjuu za Sportske novosti kako na Kantridi više nema onoga "i bod je dobar". Nema! U svakoj se utakmici mora ići na pobjedu - kaže Mišković
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 13. prosinac 2013. 21:57

Bit će još i uspona i padova jer takav je nogomet, takav je život, ali Rijeka godinu i pol živi svoje nogometne snove . Onaj najveći, naslov prvaka, još je nedosanjan no klupski ga vlasnici nisu ni najavili odmah. Predsjednik Damir Mišković pršti zadovoljstvom i stalnim optimizmom.

Kako je Rijeka, odmah u prvoj sezoni koju su on i njegovi suradnici vodili od početka, napravila najbolji europski rezultat od svih hrvatski klubova?

- Ne samo od hrvatskih! - smije se Mišković. - Pogledajte, npr. Udinese. Ili niz ruskih klubova. Zapravo brdo nemjerljivo bogatijih od nas koji do Europe nisu ni došli. Mi smo dokaz da nisu potrebni vagoni love da bi se počelo rasti i(li) čak napredovalo brže nego što je zacrtano.

OK, novac nije ključan. Što jest?

- Napraviti dugoročno održivi zdravi projekt, a ne neki nerealni, megalomanski instant program. Imati zajedništvo u klubu, povjerenje i povezanost svih koji svoj posao rade pošteno, najbolje što mogu. Imati zdravu sinergiju s navijačima. Učiti na pogreškama, a ne okretati glavu od kiksova koji su neizbježni. Vjerovati u sebe, biti optimistični, a ne gledati u budućnost sa strahom i pesimizmom jer time se generira ozračje koje će onda donijeti upravo to - negativu. Ako je ikako moguće imati što više svojih igrača u momčadi, a pod "svojih" mislim na one iz vlastite nogometne škole pa potom iz vlastite zemlje. Pogledajte Rijekin sastav... Golema većina su hrvatski igrači. Dobro za Rijeku, dobro za Hrvatsku, dobro za našu reprezentaciju.

Riječkom igrom i osvojenim bodom na gostovanju kod kluba iz Primere zaokružen je europski put za ovu sezonu. Mišković je u tom smislu želio podvući još pokoju ambiciju.

- Da bi napredovali moramo poboljšati niz stvari. Od infrastrukture nadalje. I hoćemo! Predsjednik sam našeg voljenog kluba i svima obećavam kako ćemo nastaviti stalno raditi ne bi li rasli u svakome mogućem segmentu.

Za kraj je pala najava u ime struke i momčadi. Seniorske.

- Rekao sam nedavno u intervjuu za Sportske novosti kako na Kantridi više nema onoga "i bod je dobar". Nema! U svakoj se utakmici mora ići na pobjedu, posebno kada je u pitanju naša liga. Voljeli bi da smo prošli skupinu, da smo ostali u Europi, ali nismo pa sad imamo još dvije ligaške utakmice, a onda proljeće bez europskih obveza. I zato sam siguran da će naši navijači u proljetnom dijelu Prve HNL gledati Rijeku koja će biti - još puno bolja od ove jesenske!

Linker
21. rujan 2024 17:31