Luka Pasariček (lijevo)
 Foto: Ranko Suvar / CROPIX
'U SPLITU MI JE SJAJNO'

MLADI DINAMOVAC PROGOVORIO O ODLASKU IZ DINAMA U HAJDUK 'Moj odlazak s Maksimira bio je pravi potez, sada se nadam Kopićevu pozivu!'

LUKA PASARIČEK Svojedobno član talentirane modre generacije danas je dio poljudske priče
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 25. travanj 2018. 17:39

Luka Pasariček (20), član talentirane Dinamove generacije koja je 2013. godine osvojila Nike Premier Cup, neslužbeno svjetsko prvenstvo, već drugu sezonu igra za Hajduk II. Kao nekadašnji dinamovac nedvojbeno je zanimljiv sugovornik. Pasariček je dio mlade momčadi Bijelih, u kojoj se, kao i u Splitu, osjeća odlično.

- U Splitu mi je sjajno, u potpunosti sam se navikao i drago mi je što sam ostao. Kako idu godine, sve mi je draže što sam ovdje.

Zasad je u drugoj momčadi.

- U drugoj je momčadi sve u redu, imamo jako dobar stožer, dobro se radi. Igramo specifičan nogomet u kojemu treba puno razmišljati. Ima puno pasova, taktičkih kretnji, a sa stožerom se dobro pripremamo i učimo.

Pamtimo dvije ovosezonske utakmice, protiv Šibenika i Novigrada, u kojima je Pasariček vrhunski odigrao na poziciji polušpice, iako ga je krasio glas da je defanzivni veznjak.

- Vezni sam igrač, ali sam prošao dosta nogometnih škola i mogu se prilagoditi svakoj poziciji. Što god trener tražio od mene, ja ću to odigrati za ekipu. A što se tiče dobrih pasova na toj poziciji polušpice, oni su ključ. Desetka je igrač koji razigrava momčad i dodaje napadačima. Zaista sam se dobro snašao i te dvije utakmice odigrao najbolje što mogu.

U Hajduk je došao na poziv tada novoustoličenog šefa akademije Krešimira Gojuna, iako se bilo spominjalo da bi mogao u Benficu ili u Bolton, u kojemu je bio i na probi.

- Tako je. Engleska je otpala zbog radne dozvole, nisam je mogao dobiti. Na poziv Krešimira Gojuna došao sam ovdje. Objasnio mi je situaciju, kako će se sve razvijati i kako se klub unapređuje te ide nabolje. Ta mi se ideja svidjela.

Smatra li da je to bio pravi potez?

- Da, bio je to pravi potez. U Dinamu u jednom smislu nisu računali ne mene i zato sam potražio drugu opciju.

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Dobro za mlade igrače

Kako vidite natjecanje u Drugoj HNL? Druga momčad Hajduka, kao ni Dinamova, ne može u Prvu HNL, ali je dobra za razvoj igrača.

- Druga je liga jako dobra za mlade igrače jer se u njoj privikavaju na brži i čvršći nogomet. To je odlična priprema za daljnju karijeru. Istina je da nemamo natjecateljski naboj, ali se međusobno trudimo postići ga i sebi zadajemo ciljeve s kojima ulazimo u utakmicu. Svaku utakmicu idemo na pobjedu.

Pasariček je prošle zime bio na pripremama kod trenera Carrilla. Nada li se Kopićevu pozivu?

- Svojim igrama u drugoj momčadi pokušavam zaraditi povjerenje trenera prve momčadi da me pozove. Nastavit ću raditi dobro, a na njemu je hoću li dobiti poziv. Volio bih dobiti poziv na ljetne pripreme.

U prvom intervjuu nakon što je došao u Hajduk izjavio je da jedva čeka zaigrati protiv Dinama u seniorskoj konkurenciji...

- Igrali smo u Drugoj ligi, pobjeđivali, isto tako i juniorskom Kupu, gdje smo ih svladali. Nemam što drugo reći osim da je to najveći hrvatski derbi, gušt ga je igrati bez obzira na to na kojoj si strani, pogotovo kada je puno ljudi.

Petar Kunštek, Lukin djed s mamine strane, koji živi u Radoboju, veliki je navijač Hajduka.

- Dok sam bio u Dinamu, on je bio snažno protiv toga i govorio je da ću jednoga dana završiti u Hajduku. Bio je jedini u obitelji koji je navijao za Hajduk.

U Hajduku ima dosta Zagrepčana, s kim se najviše druži?

- Najviše sam s vratarom Gujićem, ali i s dečkima iz Splita, Bradarićem i Ćurićem. Zadovoljan sam, družimo se stalno.

Upisao je Pasariček i fakultet otkako je u Splitu.

- Studiram sportski menadžment na Aspiri, prva sam godina. Prije nego što sam se odlučio za studiranje, provjerio sam s ljudima u Hajduku, a oni su me podržali, kao što bi i svakoga drugog, tako da svima predlažem da se odluče za to. Ima vremena za takav studij uz profesionalni sport, a može pomoći u životu.

Linker
20. svibanj 2024 16:42