Foto: Boris Kovacev / CROPIX
ŽDRIJEB U NYONU

MLADI DINAMOVCI SAZNALI PROTIVNIKA U OSMINI FINALA LIGE PRVAKA Čudesna generacija Modrih odlazi na noge velikanu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. veljača 2020. 13:37

Dinamovi juniori u osmini finala 'svoje' Lige prvaka gostovat će kod Bayerna. Igra se jedna utakmica, idealnog protivnika među onima koje su mogli izvući nije bilo, jedina je želja svima bila da se ta utakmica igra u Maksimiru, na Hitrec-Kacianu. Međutim, ni ta se želja nije ispunila Jovićeviću i igračima, do četvrtfinala će morati težim putem.

Bayern je Dinamov stari poznanik u ovim uzrastima. U prvom nastupu u Ligi prvaka, 2015. godine Dinamo je u skupini bio baš s Bayernom, u Münchenu je golovima Božića i Brekala slavio 1:2, u Maksimirbu je, pak, izgubio 0:1, ali je svejedno bio prvi u skupini. Naravno, ovo su nove generacije, nove momčadi, a sad je Bayern osvojio prvo mjesto u svojoj skupini.

Igrali su Modri protiv Bayerna prošle godine u Premier League International Cupu, u finalu su izgubili 0:2. Tamo su igrali momčadi do 23 godine starosti, Bayernova je momčad bila starija od Dinamove.

Inače, utakmica se igra 4. ožujka u 14 sati, a isti dan u Splitu se igra veliki derbi između Hajduka i Dinama. Što ako će Bjelica trebati usluge njegovih igrača Antonija Marina i Joška Gvardiola?

- To će odlučiti klub, vidjet ćemo - kaže Jovićević.

Zanimljivo, prošle godine juniori su igrali četvrtfinale protiv Chelseaja, koje su na kraju izgubili, također na dan derbija s Hajdukom na Poljudu.

OSTALI PAROVI OSMINE FINALA:

Ajax (NED) v Atlético Madrid (ESP)

Atalanta (ITA) v Lyon (FRA)

Internazionale Milano (ITA) v Rennes (FRA)

Salzburg (AUT) v Derby County (ENG)

Benfica (POR) v Liverpool (ENG)

Crvena zvezda (SRB) v Midtjylland (DEN)

Juventus (ITA) v Real Madrid (ESP)

Linker
19. travanj 2024 11:41