REUTERS
PODIJELJENI OSJEĆAJI

MLADI HRVAT ISPISAO POVIJEST, PA TUGOVAO U SVLAČIONICI 'Baš smo bili razočarani. Pobijediš Real i onda to čuješ..., tmurno je raspoloženje nakon toga'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. prosinac 2018. 20:35

Mladi hrvatski veznjak Kristijan Bistrović (20) u srijedu je odigrao i svoju drugu utakmicu u Ligi prvaka. Prvu će pamtiti po domaćem porazu od Viktorije Plzen, a drugu po pobjedi protiv aktualnog europskog prvaka Real Madrida i to na mitskom Santiago Bernabeuu.

- Stadion i teren su najveća moguća razina, nema više od toga. Kad dobiješ priliku igrati tamo, možeš samo uživati. Iako se za svaku utakmicu pripremam isto, bilo je malo pozitivne treme, no samo u prve dvije-tri minute. Nakon toga sam baš uživao - rekao je mladić rođen u Imbriovcu pokraj Koprivnice, koji je prošle zime iz Slavena Belupa prešao u CSKA.

Moskovljani su odigrali sjajno i nanijeli Realu najteži domaći poraz u Ligi prvaka, no na kraju su se ipak oprostili od Europe.

- Lakše je ići na praznike dok ovako završiš sezonu, nego da smo izgubili u Madridu. Svima nam je žao, jer smo dvaput pobijedili Real, a na kraju ispali. No, unatoč svemu, ova pobjeda ostaje za sva vremena.

Otkrio je Bistrović i o čemu je razmišljao kad je izlazio na travnjak Bernabeua.

- U siječnju ove godine bio sam s tatom na utakmici Real Madrida i Leganesa, kad je Real ispao iz Kupa. Tada mi je tata rekao “sad smo tu gore, a sljedeći put ja ću biti gore, a ti dolje”. I pogodio je!

Osim oca, na utakmicu s Realom u srijedu stigli su i majka i brat, ali i Bistrovićevi prijatelji iz Koprivnice.

- Uzeo sam 10 ulaznica za sve njih, a do subote ostajemo u Madridu, te se potom vraćam kući na zimski odmor.

U ruskom klubu znali su da će Real nastupiti u ‘’šarenom’’ sastavu.

- Da, očekivali smo nekoliko prvotimaca i nekoliko igrača iz druge ekipe. Dobro smo se pripremili i zasluženo pobijedili. Što se tiče duela, tu nema razlike, jer u ruskoj ligi ima jako puno duela. Puno je veća razlika u tehničkom smislu, pokušavaju igrati, kod njih nema nabijanja.

Razmjena s Kroosom

Kakav su dojam ostavile velike zvijezde Isco i Asensio?

- Njih dvojica su najvještiji u baratanju loptom. Blizu si mu, misliš da ćeš mu je oduzeti, ali ne možeš, jednostavno je sakrije na neki način. Ta njihova tehnika mi se najviše svidjela.

Privatni album

No, imao je i Bistrović što pokazati.

- Uvijek može bolje, no važno je da nije bilo pogrešaka. Prvo poluvrijeme bilo je malo lošije, drugo bolje. Sve u svemu, dosta sam zadovoljan.

Trener Gončarenko ima u njega veliko povjerenje, što je rekao nakon utakmice?

- Imali smo samo kratki sastanak, zapljeskali smo sebi, ali opet smo svi bili jako razočarani. Pobijediš Real u Madridu, i onda čuješ da si zadnji u skupini, tmurno je raspoloženje nakon toga. Sada se trebamo dobro odmoriti i pripremiti, i onda na proljeće pokušati napasti prvo mjesto u prvenstvu.

Kaže da nije imao priliku razgovarati s Lukom Modrićem, no zamijenio je dres s jednim drugim velikim igračem.

- Nažalost, ni ja ni Vlašić nismo vidjeli Modrića, a dres sam mijenjao s Kroosom. Je, ja sam pitao njega, kad na terenu nije bilo Luke, on mi je bio drugi izbor - zaključio je Kristijan Bistrović.

Linker
19. travanj 2024 09:47