Bartolec
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NA PRAVOM PUTU

MLADI HRVATSKI REPREZENTATIVAC GRABI VELIKIM KORACIMA PREMA VRHU 'Sljedeći korak je stići do kluba iz lige Petice, privlači me njemačka Bundesliga'

KARLO BARTOLEC ZA SN Hrvatski reprezentativac promijenio je klub u Danskoj, iz Nordsjaellanda je prešao u redove prvaka FC Kopenhagena
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. svibanj 2019. 19:19

Hrvatski reprezentativac Karlo Bartolec (24) prešao je iz Nordsjaellanda u redove ligaškog suparnika i najboljeg danskog kluba, te novog prvaka FC Kopenhagena. Hrvatski desni bek potpisao je ugovor do ljeta 2023. godine i uzeo dres s brojem 17. Ugovor s Nordsjeallandom istjecao mu je iduće godine, pa su ga u klubu odlučili pustiti za zasad još nepoznat iznos na ime odštete.

Bartolec je bivši igrač juniora Dinama i Lokomotive, koji je od kolovoza 2016. godine igrao za Nordsjaelland, igrao je i za mladu U-21 selekciju Hrvatske. U Dinamu je u mladim kategorijama proveo sedam godina, ali je počeo u Lokomotivi kao klinac od šest godina. Svojevremeno je proglašen najboljim desnim bekom u Danskoj! Jučer nam se javio baš na putu za aerodrom, putovao je za Zagreb, a nakon toga čeka ga okupljanje za utakmice s Walesom i Tunisom, koje su na rasporedu u lipnju.

Rijeka, 151018.
Stadion Rujevica. 
Prijateljska utakmica, Hrvatska - Jordan. 
Na fotografiji: Karlo Bartolec, Yaseen Bakheet.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Stalno u Europi

- Bilo je raznih priča i špekulacija o mojoj nogometnoj budućnosti, ali FC Kopenhagen je prvi reagirao. Došli su s konkretnom ponudom koja me zadovoljila, isto tako je i moj dosadašnji klub Nordsjaelland bio zadovoljan. Dobro poznajem ovdašnju ligu, mislim da je taj potpis za FC Kopenhagen jako dobar za moj daljnji nogometni razvoj i karijeru. Daljni planovi su iz Kopenhagena stići do kluba iz liga Petice - kazao nam je Bartolec.

Naravno da je odlazak u najbolji danski klub iskorak u karijeri hrvatskog reprezentativca.

- FC Kopenhagen je najbolji klub u cijeloj Skandinaviji. Stalno igra Europu, a u kvalifikacijama za Ligu prvaka kreće, kao i Dinamo, u 2. pretkolu. Bilo bi zaista sjajno kad bismo se plasirali, da se okusi Liga prvaka. Ali ono što sam praktički siguran jest da ćemo igrati u Europi, Kopenhagen svake godine igra u Europi.

Rijeka, 151018.
Stadion Rujevica. 
Prijateljska utakmica, Hrvatska - Jordan. 
Na fotografiji: Mahmoud Al Mardik i Karlo Bartolec.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Kada priča o kvaliteti danske lige, Bartolec nam kaže:

- Držim da je jača od HNL-a, dinamičnija je, jačeg ritma. Ima dobrih 7-8 klubova, puno više se trči nego u HNL-u.

Kako je zadovoljan sa sezonom u Nordsjaellandu?

- Odigrao sam ukupno 41 utakmicu bez ozljeda, bilo je odličnih trenutaka, bilo je i slabijih. Sada pred kraj, kada smo ušli među top šest najboljih danskih klubova, nismo imali dobre rezultate. Čak smo dobro igrali, ali rezultati su izostali. No, mene je na kraju nagradilo s novim ugovorom i odlaskom u FC Kopenhagen. Kada sve zbrojim mogu biti zadovoljan svojom sezonom - ističe hrvatski nogometraš, čija je trenutačna vrijednost na portalu Transfermarkt 1,25 milijuna eura.

Na pravom putu

Karlo Bartolec zaključuje:

- Znate kako je to u nogometu, nikad ne znaš gdje ćeš završiti. Ja sam došao u dansku ligu, za koju znam da nije baš kod nas medijski praćena liga. Ali znao sam da sam na pravom putu. To se konačno ispostavilo kada sam dobio prvi poziv za reprezentaciju, a i sada kad sam potpisao za FC Kopenhagen. A kada smo već kod neke budućnosti, privlači me igranje u njemačkoj Bundesligi, mislim da bi to za mene bilo super.

Sad ću u Kopenhagenu biti pod još većim prismotrom izbornika Dalića

Bartolecu je stigao i novi poziv izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića. Debitirao je za reprezentaciju u listopadu prošle godine, u prijateljskoj utakmici protiv Jordana.

- Naravno da sam sretan kad dobijem poziv u reprezentaciju. Konačno, zbog takvih poziva se igra nogomet. Poseban doživljaj je dolazak na reprezentativno okupljanje, kada si u kadru nacionalne momčadi. Sada je sve na meni, borit ću se za svoju poziciju, a kao i uvijek odlučuje izbornik Zlatko Dalić. Konkurencija je velika, svatko svakoga poštuje. Sada kad sam prešao u FC Kopenhagen, misli da ću biti pod većom prismotrom izbornika. Kad sam posljednji put bio na reprezentativnom popisu, želio sam da stigne novi. Nisam mislio da mi je to bio zadnji. Znam koliko mogu i koliko dajem na travnjaku.

Linker
05. svibanj 2024 03:22