Ivan Rakitić
 Alexander Hassenstein/Getty Images / Getty Images
POTVRDILI S NOU CAMPA

MNOGI SU OSTALI IZNENAĐENI KADA GA JE DALIĆ IZVADIO IZ IGRE, ALI SADA JE SVE JASNO Poznata težina Rakitićeve ozljede: Evo koliko ga dugo neće biti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2018. 15:02

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je u petak da protiv Engleske u odlučujućoj utakmici neće igrati Ivan Rakitić, koji je ozlijeđen. Rakitić je protiv Španjolske igrao do 67. minute, kada ga je zamijenio Nikola Vlašić.

- Moja praksa je da u takvim situacijama ništa ne riskiramo i neka se odmori. Nama trebaju zdravi i spremni igrači, a Rakitić u ovom trenutku nije sto posto spreman. Na toj poziciji imamo više solucija, Vlašića, Kovačića, Brekala, Badelja. Idemo na Wembley uživati u nogometu - izjavio je Dalić uoči puta u London.

Rakitić se vratio u Barcelonu gdje je obavio liječnički pregled kojim je utvrđeno kako se radi o istegnuću tetive desnog koljena. Nisu na Nou Campu precizirali koliko Rakete točno neće biti na terenu, ali ovakve ozljede obično zahtjevaju oporavak između dva i tri tjedna.

Hrvatski veznjak sigurno će propustiti Englesku, ali i veliki derbi protiv Atletico Madrida koji je na rasporedu u subotu kojeg bi propustio bez obzira na ozljedu jer je u posljednjem kolu La lige zaradio crveni karton u utakmici protiv Betisa. Raketa će se navjerojatnije vratiti 8. prosinca kada Barca igra gradski derbi protiv Espanyola.

Linker
06. svibanj 2024 20:34