Damir Krajac / CROPIX
POSTAO PRESKUP

MODRA BIZARNOST Pjaca si je sjajnom završnicom uništio mogući transfer!

Bilo klubova koji su igrali na kartu Pjacine male minutaže i odvesti ga dva-tri milijuna eura...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. prosinac 2014. 14:12

Duje Čop i Marcelo Brozović već sami “ispadaju” iz Google tražilice kad su u pitanju transferi, odlasci iz Dinama. Nije tajna, dobili su zeleno svjetlo da mogu otići, ako dođe prava ponuda. Iza brda se nešto valja, hoće li se i “prevaliti”, to je odgovor koji ćemo dobiti nakon Božića, možda i poslije Nove godine.

No, u sjeni njih dvojice tržištu sve zanimljiviji postaje još jedan Dinamo igrač. Riječ je o Marku Pjaci. Priča je neobična, naime, krilni igrač Modrih u samo je desetak dana promijenio čitav vlastiti “dosje” i od zaboravljenog igrača postao jedan od najvažnijih u momčadi Zdravka Mamića. A ta je metamorfoza donijela i neke druge posljedice. Kad je Pjaca bio u drugom planu, zapravo i trećem, jer je često bio na tribini, počeli su oko njega “plesati” inozemni klubovi, njušili da bi na temelju očekivanog nezadovoljstva statusom mogli napraviti dobar posao. Jer koliko god u tom trenutku bio izvan trenerovih planova, već je imao reprezentativni nastup, standardni je mladi reprezentativac, a njegov je talent već bio podcrtan u bilježnicama svih skauta u Europi. Ljudi su razmišljali:

”Evo prilike da dečka dobijemo za sitan novac. U Dinamu ne igra, možda bi ga klub povoljno prodao, možda bi i “mali” otišao”...

Dinamo je tada već ispao od Astre iz Europe, bilo je jasno da je europska sezona neuspješna, a to je plodno tlo za slanje ponude. Ne znamo pouzdano kako je u tom trenutku na problematiku gledao Dinamo, međutim, uvjereni smo Modri nisu razmišljali o puštanju Pjace za malu svotu, to što je tada bio na tribini bila je tek neobjašnjiva greška trenera Mamića, a ne odluka o definitivnom otpisivanju. Uostalom, Pjaca je bio u Maksimiru tek nekoliko mjeseci, bilo bi stvarno “ludo” da je već tada postao - Kramarić. I zato ne vjerujemo da bi do takvog posla ikad došlo pod tim uvjetima. Međutim, pouzdano znamo da je bilo klubova koji su igrali na kartu Pjacine male minutaže i bili spremni doći pred Zdravka Mamića s ponudom od dva-tri milijuna eura, nadajući se da će ga uhvatiti na krivoj nozi. Međutim, kao što smo rekli, u samo nekoliko dana sve se promijenilo. Nakon Astre i lekcije Zorana Mamića da još mora prihvatiti neke zahtjeve moderne igre, Pjaca je već idući dan osvanuo u prvih 11 na utakmici u Puli. I to, navodno, u zadnji tren, trebao je igrati Wilson, a Pjaca opet biti na klupi. No, Zoran Mamić se ipak odlučio za mlađega i Pjaca je odigrao sjajno, zabio i asistirao. Potom je došao derbi s Rijekom, opet je igrao od prve minute, i opet je bio jako dobar, a potpuno buđenje potvrdio je protiv Celtica.

U Maksimiru su opet bili skauti vrlo zvučnih klubova, gledali su njega, kako smo čuli, imali su ideju nakon utakmice pokušati “nešto napraviti”.

No, onda se dogodio - Pjaca! Hat-trick, veličanstvena partija i, dakako, porast cijene. Drastičan! Ovi ljudi, kad su to vidjeli, kaže priča svjedoka, otišli su sa stadiona razočarani, da se nikome i nisu obratili, svjesni da za ono što su planirali ponuditi sigurno ne mogu dobiti “malog”. I, zasad se još nisu ponovno javili.

Pjaca si je, gledano bizarno, sjajnom završnicom sezone “uništio” mogući transfer. No, ipak je možda više dobio. Od proljeća pa nadalje sigurno jednu od ključnih uloga u modrom dresu, a bude li igrao kao sad, transfer će sigurno uskoro doći. Mnogo veći i s njegovom mnogo značajnijom rolom u budućem klubu. Uostalom, i on sve češće počinje “ispadati” iz Google tražilica. Najviše talijanskih...

Linker
02. svibanj 2024 05:19