REUTERS/Max Rossi / REUTERS
TEŠKA SKUPINA

MODRE OČEKUJE JAKO TEŽAK POSAO Na Maksimir stižu serijski osvajači Serie A i Europa League

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 25. kolovoz 2016. 21:20

Dinamo će u skupini H igrati protiv klubova s pregršt iskustva u europskim natjecanjima. Juventus dominira Italijom, a prije godinu dana su ostali zamalo kratki u Ligi prvaka. Sevilla je prepoznatljiva po titulama u Europskoj ligi, a Lyon se nada popraviti slabo izdanje od prošle godine kada su ispali u grupnoj fazi LP.

Juventus ima pet uzastopnih naslova prvaka u talijanskoj Serie A i prema Transfermarktu vrijedi 422 milijuna eura. Ovog ljeta su uložili više od 150 milijuna eura u pojačanja, od čega je 90 milijuna otišlo na Gonzala Higuaina iz Napolija. Doveli su i igrača Dinama Marka Pjacu za 23 milijuna eura, a u Torinu je i još jedan hrvatski reprezentativac, Mario Mandžukić. Vrijedi reći da su oslabljeni odlaskom Paula Pogbe u Manchester United za rekordnih 105 milijuna eura. Ligu prvaka su osvajali dvaput, 1985. i 1996. godine, a prije godinu dana su poraženi u finalu od Barcelone.

Sevilla je lani zauzela 7. mjesto u Primeri, ali su u Ligu prvaka ušli kao pobjednici Europske lige. Svladali su Liverpool u finalu, što im je bio čak treći uzastopni naslov u tom natjecanju i ukupno peti u posljednjih 10 godina. Transfermarkt ih cijeni na 210 milijuna eura, a prije nekoliko tjedana su dobili i novog trenera. To je bivši izbornik Čilea Jorge Sampaoli, a kupili su i nekoliko pojačanja poput Gansa, Vazqueza, Vietta, Ben Yeddera i Mercada. No, treba istaknuti odlaske Krychowiaka, Gameira, Cokea i drugih.

Lyon je osvojio drugo mjesto u Le Championnatu prošle godine, a vrijede 170 milijuna eura. Nikada se nisu popeli na tron Europe, ali imaju jako puno iskustva u najjačem klupskom natjecanju. Ukupno su se 16 puta pojavili u Ligi prvaka, a nema sumnje kako idu na pogon Alexandrea Lacazettea. Traži ga puno klubova, a zabio je svih pet pogodaka Lyona na otvaranju prvenstva ove godine. Gotovo da nisu trošili na pojačanja, platili su odštetu tek za argentinskog nogometaša Emanuela Mammanu iz River Platea (7.5 milijuna eura).

------------------------------------------------

RASPORED DINAMOVIH UTAKMICA

1. kolo, 14. rujna
Lyon - Dinamo
Juventus - Sevilla

2. kolo, 27. rujna:
Sevilla - Lyon
Dinamo - Juventus

3. kolo, 18. listopada:
Dinamo - Sevilla
Lyon - Juventus

4. kolo, 2. studenog:
Sevilla - Dinamo
Juventus - Lyon

5. kolo, 22. studenog:
Dinamo - lyon
Sevilla - Juventus

6. kolo, 7. prosinca:
Lyon - Sevilla
Juventus - Dinamo

------------------------------------------------

Linker
22. travanj 2024 23:06