Igor Jovičević
 CROPIX
SJAJNA SEZONA U MAKSIMIRU

MODRI DEKLASIRALI PORTO I SLAVLJENIČKI SE VRATILI U ZAGREB 'Samo bi se čudo moralo dogoditi da se ne plasiramo u europsko proljeće'

DINAMO II Momčad trenera Igora Jovićevića briljirala u Londonu na Victoria Roadu u 3. kolu Premier League International Cupa u sudaru sa slavnim portugalskim klubom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. studeni 2018. 14:25

Momčad koju vodi Igor Jovićević briljirala je u Londonu na Victoria Roadu u 3.kolu Premier League International Cupa. Modri su deklasirali Porto s 4:1, a strijelci su bili Menalo dva puta, Bojan Knežević i Leon Šipoš.

Tako je druga momčad Modrih završila skupinu A sa šest osvojenih bodova te očekuje rasplet svoje i svih ostalih skupina. Podsjetimo, prvoplasirani iz šest skupina prolaze u četvrtfinale, uz dvije najbolje drugoplasirane momčadi. A nakon ove pobjede Dinamo 2 nakon tri utakmice prvoplasirani je sa šest bodova, dok drugoplasirani Southampton (2 utakmice, 4 boda) i trećeplasirani West Ham United (2 utakmice, 3 boda) igraju međusobno 11. prosinca. Posljednji je Porto B s jednim bodom.

- Što vam mogu kazati, nego da je raspoloženje sjajno - kazao nam je trener Igor Jovićević nakon što su Modri jučer sletjeli iz Londona.

Priča nam da je ogled s Portom bio iznimno izazovna utakmica za njegove dečke.

Sjajni Menalo i Knežević

- Sudarile su se dvije nogometne škole koje su među najboljima u Europi. Za nas je to bio ogromni ispit karaktera. Mi smo imali svakako veći motiv nego Porto, nama je igrala samo pobjeda kako bismo se kvalificirali dalje u četvrtfinale. Tako da smo u ogled ušli s velikim žarom i motivom. Utakmica je zahtijevala veliku taktičku disciplinu i odgovornost. Porto je stigao s najjačim sastavom, s nekoliko starijih igrača, a to je pokazatelj kako su respektirali Dinamo. Sigurno su nas pratili u zadnjoj utakmici s West Hamom, pa su vidjeli protiv koga igraju. Porto ima jaku individualnu kvalitetu, oni su u Europi brand kao i Dinamo. Ali bili smo jači u glavi, više smo željeli taj trijumf. Naš napad bio je jači od njihove obrane, sjajne pogotke postigli su Menalo i Knežević, pogodili su same “rašlje”, super su igrali Šipoš i Cekici, Moro...

Jovićević je siguran da će se njegova momčad plasirati u daljnje natjecanje.

- Nisu još svi odigrali u svojim skupinama, ali moralo bi se dogoditi čudo da se ne plasiramo barem kao drugi. Još u našoj skupini igraju Southampton i West Ham. Ako završe neodlučeno ili ako pobijedi West Ham, onda smo mi prvi. Ukoliko pobijedi Southampton, onda ćemo biti drugi sa šest bodova, a imamo tako dobru gol-razliku da je 99 posto sigurno da u tom slučaju nastavljamo natjecanje kao drugoplasirani, jer dva najbolja druga idu dalje.

Natjecanje se nastavlja u veljači iduće godine, tako da će, po svemu sudeći, i druga momčad Dinama uhvatiti europsko proljeće!

- Ovo natjecanje je odlično, igraju jake momčadi, za nas je sve to skupa veliko iskustvo.

Igor Jovićević je sigurno jedan od najposebnijih trenera u Europi! Vodi zapravo - tri momčadi Dinama u tri natjecanja! Onu koja je završila iza Šibenika na drugom mjestu Druge lige, ovu koja igra u ovom natjecanju i koja je već praktički osigurala europsko proljeće, te onu U-19 koja igra juniorsku Ligu prvaka!

Pad Astane kao šlag

- Za mene je ovo nešto novo, ovako nešto još nisam iskusio. Vodimo paralelno tri natjecanja. Jako je teško bilo sve to posložiti. Recimo, da smo u Drugoj ligi mogli igrati s ovim “engleskim sastavom”, bilo bi puno bolje. Međutim, po pravilima samo pet igrača koji imaju više od 21. godine mogu igrati za Dinamo 2. Šibenik ima recimo sve starije igrače. Također, nisam mogao raditi niti rotacije jer su dečki igrali za U-19 reprezentaciju u Češkoj. Tako smo se stalno “krpali”, ali među tim dečkima vlada jedna ogromna doza optimizma i interkacije. Igrači su motor, moja energija i moja motivacija!

Ali, nije još sve gotovo. Juri Dinamo i po treće proljeće u Europi! Mladu momčad U-19 čeka uzvratna utakmica protiv Astane u Ligi prvaka. Prva utakmica završila je 1:1.

- Igramo u utorak, a pobjeda bi bila šlag na tortu cijele sezone - zaključio je Jovićević

A kako je Igor “razbacan” na sve strane, najbolje će poslužiti ovaj podatak. Jučer je sa svojim dečkima sletio iz Londona oko podneva, a onda je odmah odjurio na poslijepodnevni trening juniorske momčadi.

Linker
30. travanj 2024 17:35