Foto: Boris Kovacev / CROPIX
OSTAJE ILI ODLAZI?

MODRI DRAGULJ MOGAO BI TRANSFER IZ MAKSIMIRA DOČEKATI KAO JEDAN OD NAJPLAĆENIJIH IGRAČA Evo zašto su u Maksimiru odbili prvu ponudu za svoju zvijezdu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. srpanj 2019. 11:20

Dinamo je već ponudio Daniju Olmu novi, bianco ugovor, žele ga u Maksimiru vezati na još pet godina pa onda dalje pregovarati s potencijalnim “udavačima”. Nema zasad još raspleta te priče, Dani je i dalje igrač Dinama, pod starim ugovorom, valjda će idući dani donijeti neki vrhunac tih nagađanja, prekinuti ih.

No, nije mladi Španjolac jedini igrač kojemu Modri zadnjih dana nude novi ugovor, Dominik Livaković također je “taj”. Nije ta ponuda tako izdašna kao Olmova, ali reprezentativni vratar bio bi u krugu trenutno najplaćenijih igrača u svlačionici, oko 600 tisuća eura godišnje, toliko, “gore-dolje”, imaju Gavranović, Ademi, Moubandje...

Tim novim ugovorom Dinamo želi ukazati poštovanje Livakoviću, pokazati mu da je bitan ovoj momčadi i treneru Bjelici. No, jasno, kao i u Olmovu slučaju, nema još naznaka da će ga Livaković i potpisati, kao što je moguće da do transfera dođe i ako ga potpiše. Sve su kombinacije i dalje moguće, koliko god se čini(lo) da je malo utihnula priča oko Livakovićeva odlaska u Montpeliler.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Wales - Stadion Gradski vrt, Osijek, Croatia - June 8, 2019  Croatia's Dominik Livakovic reacts  REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Tvrdi pregovori

- Za Livakovića smo poslali ponudu. Igrač želi doći, ali je njegov klub tu ponudu odbio. Poslali smo financijski prijedlog i nećemo ići dalje, ako ne bude prihvaćen, okrenut ćemo se drugim opcijama - prenijeli su prije neki dan francuski mediji izjavu Montpellierova predsjednika Laurenta Nicollina.

Naglasio je tada i da se nada da će za koji dan riješiti pitanje vratara. Ali nije Montpellier doveo zamjenu za Lecomtea, što je možda znak da u francuskom prvoligašu ipak nisu odustali od Dinamova reprezentativnog čuvara mreže i da je predsjednik Nicollin malo i blefirao, pokušavajući požuriti Modre.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Dominik Livakovic
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

No, u Dinamu su zasad tvrdi pregovarači. Kako smo čuli, nije čak ni stvar svote, tih oko sedam, 7,5 milijuna eura plus bonusi, to je svota koja bi mogla zadovoljiti Dinamo, što se kaže, “našli” bi se klubovi na koju stotinu tisuća više ili manje. Međutim, Modri su prije svega odbili Montpellierovu ponudu, jer su Francuzi inzistirali na plaćanju odštete u više rata kroz nekoliko godina! Što nije Modrima baš idealan model i tu je došlo do “natezanja”. K tome, ozlijedio se Danijel Zagorac pa Dinamo i nije smio pustiti Livakovića, nije tajna da su krenuli Zagrepčani u potragu za još jednim vratarom na tržištu da bi bili spremni ako se Livaković transfer realizira. I on još nije propao, samo ga je ta situacija sa Zagorcem malo zakočila.

Visok je datum

A prema informacijama koje imamo Zagorac se odlično oporavlja, morat će obaviti još jedan pregled, ali po svemu sudeći idućih bi se dana mogao vratiti u normalan trening. Što znači da bi već za utakmicu idućeg pretkola u utorak mogao biti u kadru. Za uzvrat već u punoj formi! Što opet znači da bi se priča oko Livakovićeva odlaska mogla opet aktivirati i postati “vruća”. Dojma smo da se u Maksimiru nekako pripremaju na Livakovićev odlazak, da takav rasplet smatraju izglednim. Možda i ne u Montpellier, možda se pojavi i neka nova opcija, s obzirom da je Livaković u sezonu krenuo u sjajnoj formi i s nekoliko odličnih obrana i bez primljenog gola u prve četiri utakmice. Posebno se pamti obranjeni penal Uzuniju protiv Lokomotive i ona velika obrana kod 0:0 u Tbilisiju kad je Rolović glavom gađao donji kut.

Sve je, dakle, i dalje otvoreno, moguće je da Livaković odradi i iduće kolo kvalifikacija na Dinamovim vratima, moguće je da brani još samo u prvoj utakmici, a moguće da je sinoć zadnji put branio u Europi za Modre. No, isto tako, moguće je i da potpiše novi ugovor pa ostane još u Dinamu pa mirne glave odradi još jedan pohod na veliki europski rezultat. Visok je datum, prijelazni rok se potpuno zahuktao, stvarno je sve moguće i ne možemo gatati što će na kraju biti.

Linker
03. svibanj 2024 06:04