Damir Krajac / CROPIX
RASTANAK SE PRIMAKAO

MODRI DRAGULJ NA ODLASKU Benfica daje 17 mil. eura, ali on ipak želi put 'petice'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 08. svibanj 2016. 00:19

Da Marko Pjaca igra posljednje minute u dresu Dinama i nije novost. Okvirni plan kojeg se drže u Maksimiru je da napadač odigra Euro pa u miru krene s rješavanjem svoje nogometne budućnosti.

Znaju kako svaka sekunda u Francuskoj podiže cijenu napadaču koji je još pretprošle zime imao na stolu ponudu Bologne od osam milijuna eura. Tada je Zdravko Mamić spustio rampu. Čak i ako je sumnjao u svoju odluku, a trebalo je imati hrabrosti odbiti takav novac za mladog igrača, prodati u dva dana Pjacu i Brozovića bio bi preveliki udarac po ambicije Dinama koji je šest mjeseci kasnije zaigrao u Ligi prvaka upravo zahvaljujući Pjacinim golovima u kvalifikacijama.

Nakon ovakve Pjacine polusezone, a svjesni činjenice kako bi njegova cijena nakon Eura mogla otići u nebesa, Benfica je ovih dana reagirala ponudom od 17 milijuna eura. Namjerno smo izostavili ovo "službeno" jer uz silan trud nismo naišli na potvrdu te informacije. Doduše, u eter ju je plasiraio Gianluca di Marzio, novinar talijanskog Skya koji slovi kao autoritet po pitanju informacija oko transfera nogometaša.

No, ako je istina, onda je to opasna cifra i kada je Benfica u pitanju. Vjerojatno bi to bio najskuplji transfer u povijesti velikana iz Lisabona.

- Iskreno, teško mi je komentirati nešto za što ne znam je li uopće službeno. Međutim, uz silan respekt prema Benfici i portugalskom nogometu, Markova razmišljanja idu prema ligama 'petice' - rekao nam je Pjacin agent Marko Naletilić.

I to je, čini se, i Pjacin odgovor na želju Benfice da ga dovede na Luz. Jer ako Portugalci nude tih 17, sigurni smo da će se naći Englez ili Talijan koji je spreman otići korak dalje. A Portugal je ipak neusporediv s Premier ligom ili Serie A u kontekstu Pjacinih ambicija koje u prvi plan stavljaju sportski dio priče pa tek onda financijsku stranu.

Navijaj u Francuskoj za Vatrene! Osvoji karte za tekmu Hrvatska – Turska na Navijacnica.hr!

Linker
12. svibanj 2024 18:35