Ante Ćorić
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
AKCIJA ROMA

MODRI DRAGULJ SVE BLIŽE VELIKOM TRANSFERU U REDOVE APSOLUTNE SENZACIJE LIGE PRVAKA 'Dobri su to novci, pogotovo ako se zna da je on u Dinamu pričuva'

AKCIJA ROMA Dinamov predsjednik Mirko Barišić najavio službeno priopćenje o mogućem transferu ofenzivnog veznjaka u redove polufinalista Lige prvaka, a poznati menadžeri iznijeli svoje viđenje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. travanj 2018. 17:39

Predsjednik Dinama Mirko Barišić na naše pitanje o mogućem transferu Ante Ćorića u Romu jučer nam je kazao:

- O tome ćete biti pravovremeno obaviješteni službenim putem! Za sada vam ništa više od toga ne mogu kazati. Za nas je ta tema jako važna, tako da ćemo se službeno obratiti javnosti.

To je bilo sve od predsjednika, ali bilo je dovoljno zar ne? Očito se približava dan kad će Ante Ćorić napustiti Dinamo i preseliti u Romu, na Olimpico. Jasno, ništa nećemo prejudicirati, konačno, Barišić je kazao da će se plavi klub službeno očitovati. No njegove rečenice sugeriraju da bi do transfera moglo doći, da su naše informacije koje smo objavili posljednjih dana bile točne.

Ponuda je dobra

Zanima nas, naravno, kakva sudbina čeka mladog Dinamova igrača u Romi, ako se dogovore svi parametri transfera. U modrom klubu uglavnom je bio pričuva, hoće li to biti i u Romi? Može li mu se dogoditi sudbina Marka Roga koji praktički ne igra u Napoliju, minute dobiva na kapaljku. Je li cijena od 6 milijuna eura plus 10 posto od budućeg transfera dobra ponuda za Ćorića? O tome smo porazgovarali s uglednim nogometnim zastupnicima kojima je itekako poznato talijansko nogometno tržište.

- Dobra je to ponuda Rome za Ćorića. Jer, objektivno, on je pričuva u Dinamu, stalna su natezanja oko toga treba li ili ne treba igrati... Tako da je ta ponuda rimskog kluba i više nego korektna. Što, recimo, ako se dogodi crni scenarij pa se Modri ne plasiraju u Ligu prvaka ili Europsku ligu, kao ove sezone. Onda će mu pasti cijena - kaže nam Predrag Rački.

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Na fotografiji: Ante Coric.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Priča nam iskusni nogometni zastupnik da Roma sa svojim predsjednikom Jamesom Pallottom može sad plaćati velike svote i jačati roster jer je Roma ušla u polufinale Lige prvaka.

Pallotta će amenovati

- Tu su zaradili velike novce, od sponzora i svega ostalog. Roma je financijski moćna. Nego, kazat ću vam nešto jako bitno. Znam da na dolasku Ante Ćorića inzistira Ramon Rodriquez Monchi, sportski direktor Rome, koji je prije taj posao obavljao u Sevilli. On sastavlja momčad, sve je u njegovim rukama, a Pallotta će napraviti onako kako on kaže, samo amenovati cifru. Tako da se Ćoriću ne može dogoditi sudbina, recimo, Marka Roga. Baš sam pričao sa svojim kolegom Irfanom, menadžerom Edina Džeke. On mi je rekao da Ćorić nema brige jer ga želi dovesti Monchi, da neće odmah u udarnih jedanaest, ali da će s vremenom dobiti svoju šansu.

Rački zaključuje:

- Monchi voli nogomet Ante Ćorića, zato ga želi dovesti. Stigao je iz Seville, a oni igraju sličan nogomet koji nudi Ćorić. Nadalje, Radja Nainggolan već je trebao otići, tako da će biti i prodaje, što znači da će se otvarati mjesto za Ćorića.

Veliki stručnjak za talijansko nogometno tržište jest Marko Naletilić. Odlično poznaje sve tajne klubova s Čizme.

- Dakle, statistika ne vara, Ante Ćorić u Dinamu ima status pričuve. No, ovdje je najbitnije kakvo je razmišljanje maksimirskog kluba o njegovoj budućnosti. Također, bitno pitanje jest vidi li se Ćorić u Dinamu... Nije lako komentirati ponuđenu cifru bez svih tih dodatnih informacija. Nekad se igrači prodaju za manje novaca jer ne žele produžiti ugovor ili klub nema bolje ponude. Čelni ljudi Dinama mnogo puta su pokazali da igrače znaju vrhunski prodati, te da ih praktički nikada ne prodaju ispod cijene. Ukoliko Dinamo proda Ćorića, onda za to svakako ima opravdane razloge. Ili više ne mogu dobiti za njega ili je procjena da više nema zajedničke budućnosti - kaže Naletilić.

Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX

Ćorićeva procjena

Kako gleda na mogući status Ćorića u Romi? Na njegovoj poziciji centralnog veznog igrača igraju Radja Nainggolan, Kevin Strootman i Lorenzo Pellegrini, sve sjajni igrači?

- Ne možemo pričati o tome da će Ćorić doći u Romu, uzeti dres i igrati u udarnoj postavi. Vjerojatno nije predviđen za takvo nešto. On je, po svemu sudeći, igrač u kojeg će se ulagati, a to govori sama ponuda. Kad Roma ponudi šest milijuna eura, onda znači da on nije presudan za prvih jedanaest, pa možda čak niti za roster od 18. Kod njega će se čekati razvoj, on je ulaganje u budućnost ako dođe u Romu. Jer Ćorić dvije godine nije standardni igrač u Dinamu, pa kako će biti odmah u Romi… Inače, po talentu i kapacitetu Ćorić je danas trebao biti glavna zvijezda Dinama, ključni igrač momčadi. Jasno, sad i Ćorić mora dobro procijeniti je li mu bolji razvojni put ostati u Dinamu ili otići u Romu.

Toliko poznati nogometni zastupnici. Sad čekamo, kako je najavio predsjednik Barišić, službeno očitovanje Dinama koje bi moglo biti uskoro. Možemo zasad ponoviti ono što smo već notirali, a što smo načuli i jučer, u plavom klubu ozbiljno razmišljaju da prihvate ponudu Rome.

Linker
02. svibanj 2024 12:05