Damir Krajac / CROPIX
IZ MODROG KUTA

Modri oprezni uoči derbija: 'Hajduk je uvijek agresivan, ali sada su počeli težiti igri'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. ožujak 2014. 14:28

Iako su se navijači Hajduka potajno nadali takvom raspletu, na Poljudu se u subotu neće odlučivati o prvaku. Igor Pamić i Tomo Rukavina su odradili svoj posao i zadržali Hajduk na pristojoj udaljenosti od trona. A deset bodova je ipak prevelika razlika i za najveće optimiste kojih u Splitu ne manjka. No, osim atmosfere i dojma, Hajduk može dobiti odgovor na pitanje koliko je konkurentan lideru.

- Onih 5-0 iz Maksimira nije realna razlika u kvaliteti. U tom trenutku smo bili toliko bolji ali zar nismo izgledali bolje od Hajduka i u onom derbiju koji je završio 2-2 - pita se Zoran Mamić koji ne djeli euforiju svoga brata koji je na Poljudu najavio proslavu devetog naslova prvaka Hrvatske u nizu. Zoki se radije drži matematike i spušta loptu na zemlju. Dakle, dok teorija drži Hajduk u igri - slavlje je zabranjeno.

- Veselimo se ambijentu, punom stadionu i navijanju a nadamo se dobroj igri i pobjedi Dinama - u jednoj rečenici je Zoki Mamić sažeo svoja očekivanja od derbija na Poljudu. Potom je slijedio red pohvala na račun kolege mu Tudora koji radi dobar posao u Hajduku i koji je neporažen još od kraja kolovoza.

- Pokazuju dobar stil igre i rada. Igrači Hajduka rade upravo ono što trener zahtjeva od njih i zasluženo su na drugom mjestu - istaknuo je Zoran Mamić. Od igrača Hajduka izdvojio je Andrijaševića, Maglicu i čvrstu obranu a na pitanje koga bi od njih vidio u Dinamu, Mamić je pribjegao diplomatskom odgovoru:

- Kada bih mogao svakako bih uzeo nekoga ali neću vam reći koga - nasmijao se.

Ne treba biti posebno mudar pa zaključiti kako bi, u trenutku dok mu obranom vlada propuh zbog silnih ozlijeda, mlađi Mamić rado uzeo Tudoru ‘odbjeglog sina’ Marija Maloču.

Kako bilo, u Maksimiru očekuju da će domaćini biti agresivni i s punim stadionom iza sebe pokušati nametnuti svoj stil igre.

- Uvijek su na Poljudu agresivni a s dolaskom Tudora su počeli težiti igri. Dinamo? Agresija i rat na travnjaku nikada nije bio naš stil i uvijek ćemo težiti igri lijepoj za oko. No, jasno je da ćemo u subotu morati biti čvrsti i ofenzivni - zaključio je Zoran Mamić.

Inače, Dinamo je u Split krenuo u petak poslije treninga a na derbiju će igrati s crnim florom oko ruke u počast preminulom navijaču Vladimiru Galoiću - Dugom kojem su igrači bili na posljednjem ispraćaju u četvrtak.

- Nažalost, kroz takav nemili događaj moji igrači moraju osjetiti važnost i veličinu Dinama.

Linker
18. svibanj 2024 11:21