Ante Ćorić Dinamo
 Foto: Boris Kovacev / CROPIX
FASCINANTAN PODATAK

MODRI S KLINCIMA OTPUTOVALI NA NOGE KLINCIMA Ovo će biti dvoboj dviju najmlađih momčadi u Ligi prvaka

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. rujan 2016. 10:17

Večeras ćemo u Lyonu gledati dvoboj dviju najmlađih momčadi u skupinama Lige prvaka. Igrači koje je Lyon prijavio za elitno natjecanje u prosjeku su stari samo 20,75 godina, dok je prosjek igrača s popisa Zlatka Kranjčara 22,33.

No te brojke baš i nisu realne. Lyon je, naime, osim 25 igrača koliko ih može prijaviti za utakmice u skupini, prijavio još čak 31 mladića na B-listi i dolazimo do pomalo nevjerojatne brojke od 56 nogometaša u rosteru Lavova.

Na B-listi su mlađi igrači iz nogometne škole koji imaju pravo nastupiti u elitnom natjecanju. Računajući samo “glavnih” 25 igrača trenera Bruna Genesija, oni zajedno imaju točno godina, dakle u prosjeku 24. Kod Dinama je računanje prosjeka još malo kompliciranije.

Modri su na A-listu za skupine Lige prvaka prijavili tek 22 igrača, dok je na B-listi još 11 igrača. Prosjek godina igrača s A-liste je 24,36, no stvar je u tome što je na pomoćnom popisu nekoliko igrača koji će sigurno dobiti minutažu u Ligi prvaka. Na B-listi su, naime, Adrian Šemper, Filip Benković i Ante Ćorić, članovi udarne Kranjčarove postave, pa onda i Bojan Knežević, Ivan Fiolić...

Gledajući najavljenih 11 igrača koje će Genesio i Kranjčar poslati na travnjak od prve minute večeras u domu Lavova, situacija je nešto drugačija. Lyonova vjerojatna početna postava u prosjeku ima 25,2 godine, a Dinamova 24,3. Točno deset godina hrvatska je momčad ukupno mlađa od francuske.

Lyonova momčad ima i više iskustva u europskim kupovima od svog zagrebačkog suparnika. Svi igrači s popisa Genesija zajedno su u UEFA-inim natjecanjima (uključujući i kvalifikacije) upisali 433 nastupa i zabili 26 golova. U Ligi prvaka (samo u skupini) imaju Lavovi 208 utakmica uz 12 pogodaka, a zanimljivo je da protiv Dinama neće imati na raspolaganju ni najboljeg strijelca Lacazettea ni rekordera po broju nastupa Valbuenu. Dinamovci u svojim nogama imaju 415 europskih utakmica i 46 golova, ali u Ligi prvaka tek 78 nastupa i četiri pogotka.

Linker
03. svibanj 2024 20:29