Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
KAO NA TRACI

MODRI TRENERI S KRATKIM ROKOM TRAJANJA Nevjerojatno, ali Cico je izdržao dulje na klupi od Ivankovića, Zajeca, Vlaka i Lončarevića

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2016. 18:11

U svome trećem mandatu na klupi Dinama Zlatko Kranjčar vodio je 16 utakmica, ubilježivši 11 pobjeda, 2 neodlučena rezultata i tri poraza. Ova tri posljednja uzastopna su mu i presudila. Cico je trajao kratko, ali bilo je dosta trenera Modrih koji su trajali još kraće.

U tu priču nećemo uračunati trenere koji su imali prefiks v.d, a koje smo naveli u okviru na ovoj istoj strani. Recimo, Sreten Ćuk, poznat kao Mister 100%, vodio je samo jednu utakmicu....

Kao treneri koji nisu imali prefiks v.d. najmanje utakmica vodili su Branko Ivanković, Velimir Zajec, Marijan Vlak i Ilija Lončarević, prije nego su napustili klupu Modrih upisali su samo 8 utakmica. Jedini koji je u tom razdoblju od osam ogleda imao negativan skor je Ivanković; imao je više poraza od pobjeda.

Zagreb, 290716. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. kola MAXtv Prva liga, prvenstvena utakmica izmedju GNK Dinama i NK Slaven Belupa.
Na fotografiji: Zlatko Kranjcar.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Zlatko Kranjčar

Iija Lončarević je također u sezoni 2004/05. upisao negativan omjer, u 11 utakmica koliko je vodio Modre ubilježio je čak 6 poraza, uz 3 pobjede. Svi ostali treneri koji su kratko trajali na klupi Dinama otišli su s pozitivnim skorom, s više pobjeda od poraza. Najuspješniji su bili Hrvoje Braović (7 pobjeda, 2 neodlučena, 1 poraz), Zlatko Kranjčar (11-2-3) i Nenad Gračan (9-3-3).

Linker
05. svibanj 2024 15:45