StoryEditor
 Dan Mullan/Getty Images
INTERVJU ZA FRANCE FOOTBALL

MODRIĆ FRANCUZIMA U POTPUNOSTI OTVORIO DUŠU Pričalo se o Hajduku, Wengeru, Petroviću, Jordanu, ali i ključnom razgovoru s legendom

Autor: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2018. 13:21

Luka Modrić redovito puni naslovnice svjetskih medija, a kako i ne bi kada je iza njega jedna nevjerojatna godina, godina iz snova... Hrvatski maestro svojoj je bogatoj kolekciji nagrada ovog ponedjeljka pridodao i Zlatnu loptu koju mu je u Parizu uručio France Football.

Ugledni medij sve je pripremio za Luku, a s njim su i napravili veliki intervju iz kojeg svako malo cure neke nove, zanimljive informacije o igraču koji je oduševio nogometni svijet.

Prisjetio se Modrić u tom razgovoru i jedne epizode s legendarnim Zvonimirom Bobanom.

Zagreb 040615.
Hotel Westin.
Udruga Nogometni sindikat i ovo godine provodi izbor za najbolje pojedince i ekipe 1. HNL za sezonu 2014/2015 pod nazivom nogometni Oscar.
Na fotografiji: Zvonimir Boban i Luka Modric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / Damir Krajac / CROPIX
 

"Bio sam u Tottenhamu i prolazio teško razdoblje. Odjednom mi je stigla poruka: 'Nazovi me ako želiš. Zvone'. Mislio sam da me netko od mojih prijatelja zafrkava, ali kad sam nazvao broj, doista je bio Boban. Taj me naš razgovor psihološki osvježio, on je čovjek kojem sam se divio, impresionirala me njegova igračka prošlost i jednostavnost."

 

Dio razgovora bio je posvećen i onim težim trenucima njegove karijere...

"Kad sam počeo profesionalnu karijeru, nisam znao da ću dosegnuti takvu razinu, iako sam sanjao o velikim klubovima. Hajduk me nije htio iz raznih razloga, a i kad me Wenger nije htio, to sam vidio samo kao još jednu prepreku koju trebam savladati, želju da pokažem tim ljudima da su pogriješili. Kad sam bio na posudbi u Zrinjskom, navijači su me proglasili najboljim igračem momčadi, na osnovi moga ponašanja i doprinosa momčadi. BiH liga jako je zahtjevna fizički i igraču od 18 godina teško se razviti, suci me nisu štitili. Nakon te sezone više se ničega nisam bojao", otkrio je Luka Francuzima pa nešto kasnije nadodao:

"Htio sam igrati kao Boban, biti lider na terenu, ključ u veznom redu, koji povezuje obranu i napad. Poput quarterbacka u američkom nogometu. Drugi su mislili da mi je visina hendikep, ja nisam. I iskustvo iz BiH mi je jako pomoglo. Ne osjećam se tjelesno inferioran, jači sam nego što mnogi misle, pitajte moje suparnike. Ne bojim se duela ni visine svojih suparnika."

 

Francuze je zanimalo i kako bi se jedan takav sportski talent poput njega snašao u drugim sportovima.

"U košarci bih sigurno bio uspješan, bez obzira na visinu, bio bih dobar razigravač. Rođen sam u gradu košarke Zadru, često igrač i Realovom kampu gdje imamo košarkaško igralište. I naravno da uvijek pobjeđujem suigrače! Ja sam najbolji nakon Dražena Petrovića, haha! Najbolji svih vremena je Michael Jordan, a jednu sam njegovu rečenicu držao spremljenu u mobitelu da je gledam svaki dan: 'Svaki put kad padneš, opet ustaneš'. Jordan se nikad nije bojao neuspjeha", izjavio je Modrić.

Linker
05. lipanj 2020 18:29