Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
MOZAK MOMČADI

MODRIĆ JE POSTAO MJERILO I ZA LEGENDARNOG CANTONU 'Real bez Modrića nije pravi i to doslovno možete pratiti zadnjih godina. Kad god je ozlijeđen...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2017. 14:32

Legenda svjetskog nogometa i Manchester Uniteda Eric Cantona dao je zanimljivu usporedbu dvaju ponajboljih veznjaka svijeta - Luke Modrića i Paula Pogbe.

Pogba koji se prošlog vikenda vratio nakon ozljede u momčad za Cantonu je jednako važan kotačić momčadi iz Manchestera kao što je Luka Modrić za Real.

Uostalom, u prvoj utakmici nakon Pogbina povratka, United je pregazio Newcastle sa 4:1...

"Pogba je vrlo kretivan igrač. Svaka momčad pati kad joj nedostaje tako važan igrač, a Pogba jednako nedostaje Unitedu kad je ozlijeđen kao što recimo i Luka Modrić nedostaje Realu. Real bez Modrića nije ista momčad, i to doslovno možete pratiti tijekom zadnjih godina. Kad god je bio ozlijeđen, Real nije bio pravi. Isti utjecaj na igru cijele ekipe ima Pogba", izjavio je legendarni Francuz.

Cantona je za Manchester United igrao od od 1992. do 1997. kada je i završio karijeru.

"Mourinho će sa Manchesterom osvojiti puno toga, no meni bi se više svidjela kreativnija igra. Zbog toga sam volio igrati za Manchester. Obožavam Mourinha, no više bih volio da igraju napadački jer to je ipak United", rekao je Cantona.

"Manchester je poput Barcelone. Kada bi Barca počela igrati defenzivno, nitko to ne bi razumio. U Unitedu je ta filozofija također izrazito snažna pa je pomalo teško razumjeti sadašnju igru. No vjerujem da će Mourinho osvojiti trofeje", dodao je.

Linker
23. travanj 2024 15:14