REUTERS/Marcelo del Pozo
LUKA SE OTVORIO

Modrić se povjerio: 'Tada sam održao obećanje, ali više sigurno neću!

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. veljača 2016. 21:13

Dok gledam fotografije našeg slavlja 'Decime', trnci me prolaze jednako kao i kada smo je osvojili, otkriva Luka Modrić dok razgovara s novinarom El Munda u trening-centru Real Madrida u Valdebebasu.

Uoči početka nokaut-faze Lige prvaka hrvatski reprezentativac prisjetio se uspomena iz lisabonskog finala 2014., progovorio o odnosu igrača sa Zinedineom Zidaneom te životu u Španjolskoj. U prostoriji gdje je vođen intervju nalazi se Modrićeva fotografija s peharom Lige prvaka.

- Tada sam održao obećanje i ošišao se, ali ako ovaj put osvojimo, neću to ponoviti (smijeh). Korner za Ramosovo izjednačenje u sudačkoj nadoknadi? Imao sam sreće jer je onaj koji sam izveo prije toga bio loš i prekratak. Nadam se da ćemo i ove godine otići daleko. Liga prvaka je posebno natjecanje.

Zidaneove metode treninga odgovaraju Modriću koji se, podsjeća novinar, među prvima požalio da Benítezov način rada ne funkcionira.

- Vrlo sam usredotočen na trenerove ideje. Kod njega svaki dan nešto učimo, i to je intenzivan proces. Kada je bio Ancelottijev pomoćnik, često je s nama znao raditi individualno i tada bismo imali treninge kontrole lopte, driblanja i pucanja. Otkad je postao glavni trener, manje radi s loptom, a puno više nam priča i objašnjava. On nas zavodi... - objasnio je.

Modrić prošle sezone zbog ozljede nije igrao u polufinalu protiv Juventusa, a sada bi u nokaut-fazi trebao biti jedna od ključnih karika Reala. Tvrdi da je potpuno zdrav i "više brine o sebi". Otkrio je da ga navijači na madridskim ulicama rijetko prepoznaju, i to zbog jednog običnog modnog dodatka.

- Nosim kapu pa me rijetko tko uoči. Madrid mi inače savršeno odgovara. Kako i ne bi kada su me svi prihvatili s tolikom ljubavlju. Ako se nađe par slobodnih dana, znam otići do Coste del Sol. Vidio sam i Segoviju i Toledo, ali godišnji odmor radije provodim u svojoj zemlji. Ipak je najljepše na dalmatinskoj obali, kraj mojeg Zadra. Što se tiče jezika, drago mi je kada čujem svojeg sinčića Ivana kako tečno priča španjolski, a i trogodišnja Ema već zna neke riječi.

Autor je podsjetio na Modrićevo djetinjstvo u ratnom okruženju te na poznatu priču o uzbunama koje su prekidale njegove treninge i granatama koje su padale dok je on bio u skloništu. Iz ruševina rata, piše El Mundo, spasio ga je nogomet.

- Bile su to teške godine i zauvijek ću biti zahvalan onima koji su me prepoznali - zaključio je Luka.

Linker
02. svibanj 2024 01:32