Denis Doyle/Getty Images
FINALE SUPERKUPA

MODRIĆ U LOVU NA SVOJ ŠESNAESTI TROFEJ U DRESU REALA Madridski rivali večeras će u S. Arabiji odlučivati o naslovu, bit će to još jedan veliki dvoboj!

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 12. siječanj 2020. 09:10

Veliki gradski rivali Real Madrid i Atletico Madrid vodili su posljednjih godina brojne bitke izvan svog rodnog grada, a danas će se sučeliti u Saudijskoj Arabiji, u finalu Španjolskog superkupa. Njihovi dvoboji u finalima Lige prvaka 2014. u Lisabonu i 2016. godine u Milanu bili su iznimno emotivni. Odlučeni su na produžetke i izvođenjem jedanaesteraca. Real Madrid se zahvaljujući tim pobjedama trijumfalno popeo na krov Europe.

No, crveno-bijeli, čija je parola “Nikada nemoj prestati vjerovati” vratili su se na scenu motivirani. U ljeto 2018. godine pobijedili su u Tallinnu u Europskom superkupu. Bio je to ujedno i do sada posljednji trofej momčadi Diega Simeonea, no ne i jedino slavlje protiv Real Madrida u finalima.

Atletico je, naime, 2014. godine osvojio Španjolski superkup upravo pobjedom nad Real Madridom. Tada je zadnji put podigao ovaj pehar. Nakon pobjede 3:2 protiv Barcelone u polufinalu optimizam je zahvatio Atleticovu momčad.

- Za nas u Atleticu ne postoji važnija stvar od ove utakmice sada - istaknuo je trener Diego Simeone.

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric celebrates his goal during the Spanish Super Cup semi final between Valencia and Real Madrid on January 8, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)
GIUSEPPE CACACE / AFP

- Real Madrid jako dobro poznajemo - dodao je argentinski strateg.

Dosta izostanaka

Zbog ozljede ne može računati na kapetana Kokea, strijelca prvog pogotka protiv Barcelone, no rekao je kako su vratar Jan Oblak, napadač Angel Correa i stoper Jose Maria Gimenez trenirali nakon primljenih udaraca u polufinalu.

- Kada vidim svoje igrače, kada vidim da su dobro, ničeg se ne bojim - napomenuo je Diego Simeone, koji je nakon trijumfa nad Barcelonom čekao svoje igrače na ulazu u svlačionicu, pa svakoga euforično grlio. Njegov optimizam nije bez razloga. Naime, Atletico je u posljednjih pet utakmica upisao svih pet pobjeda. Ponovno je tako uhvatio zamah kojeg je imao na početku sezone.

Ljetos je na pripremama u sklopu International Cupa u New Jerseyu slavio s čak 7:3 protiv Real Madrida, nanijevši mu jedan od najtežih poraza uopće. No, prije tri i pol mjeseca odigrali su 0:0 u prvenstvu na Wanda Metropolitanu u Madridu. Od tada je Zinedine Zidane posložio momčad, pa i Real Madrid ulazi u utakmicu u najboljoj formi ove sezone.

 FAYEZ NURELDINE / AFP
FAYEZ NURELDINE AFP

U posljednje četiri Kraljevski klub utakmice primio je samo jedan gol, i to iz jedanaesterca u posljednjoj pobjedi 3:1 nad Valencijom u utorak u polufinalu Superkupa. U zadnje dvije utakmice zabio je šest pogodaka, budući da je i Geatfeu tri puta zatresao mrežu. Posljednji poraz upisao je još 19. listopada, kada je izgubio 0:1 od Mallorce u prvenstvu.

- Sretan sam. Vjerujem u ono što radim - rekao je Zinedine Zidane. Osvoji li Superkup, bit će mu to prvi trofej nakon što je u svibnju 2018. bio napustio Real Madrid.

- Pobijeđivali smo Atletico i gubili od njega. Svaka utakmica je svijet za sebe. No, došli smo po pobjedu - napomenuo je Realov trener.

Iz madridskog kluba je bio otišao nakon tri osvojene Lige prvaka. Momčad se nakon toga mučila, nije uhvatila ritam niti kada se on vratio u ožujku prošle godine, no posljednjih tjedana se sve promijenilo. Bez obzira kakvu formaciju postavio stvari su se odvijale dobro na travnjaku. Protiv Valencije je na teren izveo pet veznjaka i jednog napadača, što nikada prije nije bio napravio.

Bez tajne

- Ne postoji tajna, a formacija nije bitna. Važno je ono što radimo kada imamo loptu - rekao je.

Danas opet neće moći računati na napadače Karima Benzemu, Garetha Balea i Edena Hazarda.

- Neću otkriti kako ćemo igrati - napomenuo je Francuz uvjeren kako je sada bolji trener nego kada je u prvoj etapi vodio Real Madrid.

- Bolji sam, napredovao sam. Naučio sam puno iz raznih situacija, od mnogih ljudi, od svega oko sebe.

Inače, Real Madrid je do sada deset puta osvojio Španjolski superkup, a Atletico svega dva puta. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je najavljen u Realovoj početnoj momčadi, te mu je ambicija osvojiti već 16. trofej od kada je na Santiago Bernabeuu, te treći Španjolski superkup. Modrić je u posljednje dvije utakmice zabio po pogodak Getefeu i Valenciji.

Linker
06. svibanj 2024 07:46