Francesco Pecoraro/Getty Images
TEŽAK START ZA HRVATSKOG TRENERA

'MOGLO JE BITI I GORE' Igor Tudor najavio okršaj s velikanom i vatreno otvaranje u Serie A: 'Ovo će biti jedna fascinantna sezona'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 11:47

Težak ispit na otvaranju sezone imat će Igor Tudor i njegov Udinese. Naime, odmah u prvom kolu Serie A (18.00) u Udine stiže talijanski velikan Milan.

"Moglo je biti i gore na otvaranju", poručio je hrvatski stručnjak u najavi ove utakmice.

"Napredak je vidljiv otkako smo počeli s pripremama za ovu sezonu i sad konačno možemo započeti s kompetitivnim utakmicama. S velikom radošću dočekujemo ovu utakmicu. Bit će to jedan zabavan susret protiv kluba koji igra na visokoj razini. Milan je ispisao povijest europskog nogometa, a za nas je dobro što jedan takav klub na otvaranju dočekujemo na domaćem terenu. Oni imaju novog trenera i pregršt novih igrača", poručio je Tudor u uvodu na press konferenciji,

"Ovo će biti jedna fascinantna sezona. Englezi su posljednjih godina napravili korak prema naprijed, ali vjerujem da je za trenere Italija najintrigantnija i najteža liga na svijetu", jasan je bio hrvatski trener.

"Trebamo biti balansirani. Pokrivati sve u obrani, ali opet izlaziti prema naprijed kako bi postizali golove. Pristup u kojem sam koncentriran samo na obranu nije opcija jer ja tako ne gledam na nogomet. Vidjet ćemo Lasagnu i Nestorovskog zajedno, to je sigurno, ali kada i gdje je sasvim drugo pitanje."

Udinese je doveo veznjaka Kena Semu na posudbu iz sestrinskog Watforda.

"Sretan sam zbog toga, on je profesionalac kojeg svaki trener želi u svojoj momčadi. On posjeduje sve karakteristike koje mi se sviđaju. Mislim da mu neće trebati puno za prilagodbu", zaključio je Tudor.

Linker
26. travanj 2024 13:44