foto: Reuters
VELIK PROBLEM

MOLITVA ZA JOZU Je li Hrvat jedan jako nesretan čovjek ili je Dinamo podvalio Celticu?

'Celticova obrana se ponovno nije proslavila u porazu od Moldea', piše komentator Herald Tribunea Graeme Macpherson nakon bolnog domaćeg poraza u Europskoj ligi i spominje u negativnom kontektsu Jozu Šimunovića, bivšeg dinamovca kojem zasad ne cvjetaju ruže u Škotskoj.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 06. studeni 2015. 12:49

Škotski je prvak u četvrtak navečer poražen od Moldea (1:2), norveške momčadi koju je upravo Dinamo izbacio u kvalifikacijama Lige prvaka. Norvežani su tako usred Celtic Parka osigurali prolaz u drugi krug Europske lige u svojoj skupini A, a Celticovima navijačima ostavili samo brige i duge noći za nove analize.

Jednu takvu objavio je i komentator Herald Tribunea Graeme Macpherson, koji između ostalog, kao razlog loših europskih nastupa Celtica navodi i jedno poznato ime - ono Joze Šimunovića.

Senzacionalni transfer bivšeg dinamovca (ukupni iznos s bonusima i postotkom od sljedećeg transfera navodno bi Dinamu trebao donijeti blizu 10 milijuna eura) podigao je puno prašine u Hrvatskoj, najviše zbog sumnji u Jozine kvalitete, a sada su prvi put pod znak pitanja došli i njegovi nastupi u Škotskoj.

"Celticovi problemi u Europe sežu puno dublje i dalje od loše obrane, ali taj se dio momčadi čini kao dobro mjesto za početak analize", započinje Macpherson uz dodatak kako su oba gola Moldea mogla i trebala biti izbjegnuta, iako na travnjaku nije bilo Efea Ambrosea, dokazanog kiksera u obrani.

"Kad su padali golovi na travnjaku nije bilo ni Joze Šimunovića", stoji u članku, jer je bivši stoper Dinama ponovno ozlijedio gležanj i već u 9. minuti napustio igru. S obzirom da je Šimunović u dva mjeseca škotske avanture više bio po liječničkim tretmanima nego u igri, Macpherson se pita je li Dinamo zapravo podvalio Celticu.

"Velika vijest prije početka utakmice bio je upravo povratak Hrvata koji se navodno bio sasvim oporavio od ozljede gležnja. Međutim, sve koji su malo zakasnili na utakmicu dočekalo je neugodno iznenađenje jer je Šimunović ekspresno završio na klupi. Možda je preuranjeno govoriti, ali navijači su sve zabrinutiji zbog njegovih stalnih ozljeda otkad je stigao u Škotsku. Klubovi kao što je Celtic si ne mogu često dozvoliti luksuz dovođenja igrača od pet i pol milijuna funti, ali kada to naprave, onda očekuju povratak uloženog novca. Šimunović je trebao biti ključni igrač i čovjek oko kojeg će Celtic sagraditi novu obranu, ali to je jako teško kad igrač većinu vremena provodi u druženju s liječnicima. Šimunović ili ima jako veliku nesreću ili je Dinamo Zagreb Celticu podvalio 'mačka u vreći'. U Celticu će se moliti da sve ovo što prije završi i Šimunović se i dalje može pokazati kao pouzdan i konstantan član momčadi. I nebo vidi da je to ono što je Celticu sada najviše potrebno", stoji u komentaru.

Linker
04. svibanj 2024 00:56