foto: AFP
PIŠU ENGLESKI MEDIJI

MOURINHO KAO ZAPETA PUŠKA Van Gaal je na Old Traffordu već 'pokojni', a kontroverzni Portugalac nestrpljivo čeka

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. prosinac 2015. 13:25

Prema napisima engleskih medija Louis van Gaal na rubu je otkaza u Manchester Unitedu, a Jose Mourinho spreman je preuzeti njegovu funkciju na Old Traffordu.

Manchester United pobijedio je u tek tri od posljednjih 13 utakmica u svim natjecanjima i Daily Mail piše kako će Nizozemac biti smijenjen ukoliko njegova momčad u gostujućoj utakmici protiv Stokea na Boxing Day (26. prosinca) ne uspije osvojiti makar i bod. Nakon utakmice protiv Stokea Manchester Unitedu slijedi derbi protiv Chelseaja i izgubi li obje utakmice slavni klub s Old Trafforda mogao bi potpuno udaljiti od vodeće četvorke (trenutno je peti s devet bodova zaostatka za liderom Leicesterom).

Mourinho je prošlog tjedna smijenjen s menadžerske pozicije u Chelseaju, a medijski on slovi za jednog od najvećih favorita za Van Gaalovog nasljednika uz Ryana Giggsa, aktualnog Nizozemčevog pomoćnika.

"Jesam, naravno da sam zabrinut jer vjera u trenera je vrlo važna. A kada to izgubite onda i samopouzdanje pada. To se događa i ne mogu zatvoriti oči na to", izjavio je nedavno Van Gaal nakon domaćeg 2:1 poraza od Norwich Cityja.

Van Gaal je Manchester United preuzeo 2014. godine i otad je propustio ostvariti značajan rezultat usprkos golemim svotama novca uloženima na pojačanja. Primjerice, samo u prošlom prijelaznom roku 'crveni vragovi' su potrošili 130 milijuna eura na nove igrače.

Za klub koji je trenutno peti na premierligaškoj ljestvici i koji nije izborio osminu finala Lige prvaka, rezultat koji je ispod svih očekivanja i razočaranje navijača i uprave je razumljivo.









Linker
20. svibanj 2024 03:55