Getty Images
VELIKO RIVLASTVO

MOŽDA GA I NE VOLI, ALI GA POŠTUJE! Messi pun pohvala za Ronalda: On je fenomenalan igrač koji nastoji biti bolji svake godine

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. lipanj 2017. 15:57

Lionel Messi je za vrijeme boravka u Kini dao veliki intervju za televizijsku kuću Tencent Sports, u kojem se posebno osvrnuo na svog velikog rivala Cristiana Ronalda.

Messi je glavni igrač Barcelone, Ronaldo madridskog Reala, a svake sezone između te dvojice briljantnih nogometaša vodi se i velika borba za Zlatnu loptu. Trenutačno Messi vodi sa 5:4, no nakon sjajne Ronaldove sezone u kojoj je osvojio Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, rezultat će na kraju godine vjerojatno biti izjednačen.

- Rivalstvo među nama dvojicom više potiču mediji, a ne mi sami. Mi nastojimo učiniti najbolje za naše momčadi svake godine, a ono što se govori izvan toga ne smatram previše važnim. On je fenomenalan igrač s puno kvaliteta, koji nastoji biti bolji svake godine. Cijeli svijet to zna, i zato je on jedan od najboljih igrača na svijetu - rekao je Argentinac.

Puno se u posljednje vrijeme pričalo i o produženju njegovog ugovora s Barcelonom. Pregovori traju već neko vrijeme, bilo je tu i dosta špekulacija o njegovoj budućnosti, no Messi je stalno naglašavao da želi ostati u Kataloniji. Čini se da je trenutak potpisa novog ugovora sve bliže.

Uskoro produženje

- Oduvijek sam želio ostati u Barceloni, o tome sam oduvijek sanjao. Rekao sam da bih htio završiti karijeru u Barceloni, i vidjet ćemo hoće li to tako i biti - istaknuo je.

Španjolski sportski dnevnik Marca tvrdi, pak, da dvojbe nema te da je za Messija pripremljen ugovor do 2021. godine s opcijom produženja za još jednu godinu. Odštetna klauzula trebala bi iznositi čak 400 milijuna eura.

Govorio je Messi i o razočaranjima koje je doživio u reprezentativnom dresu.

- Bili smo blizu pobjede u tri navrata, jednom u finalu Svjetskog prvenstva, dvaput u finalu Copa Americe, i mislim da nam je svaki put nedostajalo samo malo sreće da bismo pobijedili i postali prvaci.

Linker
05. svibanj 2024 22:48