AFP PHOTO
PREMIERSHIP

Može li Chelseajev novi trener Di Matteo protiv Stokea nastaviti pobjednički niz?

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 10. ožujak 2012. 11:30

Odlaskom Villas-Boasa iznat Stamford Bridgea je odmah zasjalo sunce. Bilo bi neozbiljno tvrditi da će njegovim odlaskom svi problemi biti riješeni, no njegov nasljednik Di Matteo je već u prvom susretu došao do pobjede. Protiv Birminghama su stajalo dobro na terenu i mogli na kraju slaviti i uvjerljivije (promašeni kazneni udarac Mate).

- Razgovarao sam s dosta s igračima posljednjih dana. Osjetio sam povjerenje kod njih i primjetio veliku želju da spasimo od sezone što se spasiti da. Nadam se da ćemo svu tu pozitivnu energiju uspjeti prenijeti i na travnjak - optimist je Di Matteo.

Razlog za zadovoljstvo osigurao mu je i povratak kapetana Terrya koji bi trebao zaigrati po prvi put od kraja siječnja. Također, od ozljede se oporavio i Cole pa je jedini upitan za nastup Bosingwa. No, čak i da bude spreman, teško da će se naći u sastavu od prve minute.

Stoke je došao do nove pobjede u sezoni bez neke pretjerane atrakcije na terenu. No, od Pottersa to ionako nitko ne očekuje. Trenera Pulisa takav pomalo podcjenjivački stav smeta:

- Mislim da ljudi ne vrednuju dovoljno naše rezultate. Odigrali smo 44 susreta ove sezone. U prvenstvu smo dobri, ušli smo među 32 momčadi u Europskoj ligi i nastupamo u četvrtfinalu FA kupa. Naravno da uvijek može bolje, ali mi nismo nezadovoljni.

Najveća nepoznanica uoči današnjeg nastupa je ozljeda Wilkinsona. Protiv Norwicha ga je zamijenio Pennant, no teško da bi se Pulis i ovdje odlučio za tako ofenzivnu zamjenu. S obzirom da je i Delap lakše ozlijeđen, to bi u prvi plan moglo gurnuti Shottona. Ako ništa drugo, on poput Delapa može daleko bacati aut pa bi time gosti zadržali svoje najjače oružje.

Linker
23. rujan 2024 01:43