AP Photo
SERIE A

Može li i Bologna iskorititi Milanove probleme koji napokon rekonstruira momčad?

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. rujan 2012. 12:28

Bologna je glatko poražena u Veroni prvo kolo, a popravni imaju protiv također 'ranjenog' Milana. Svjestan je trener Pioli da takav ždrijeb nije najsretniji, no kako sam kaže 'neće biti lake utakmice cijelu sezonu'.

- U prvom kolu smo podbacili, no danas očekujem pozitivnu reakciju ekipe. Uspjeli smo se posljednjih dana prijelaznog roka malo posložiti te mislim da smo jači nego u prvom kolu - rekao je Pioli.

Pri tome je sigurno mislio na pojačanje u napadu Alberta Gilardina koji je došao iz Genoe.

- Moramo biti vrlo brzi i vrlo agresivni. Milan ima puno odličnih individualaca kojima se ne smije ostaviti puno prostora. S puno trke ih moramo dovesti u situaciju da nemaju previše vremena razmišljati - recept je domaćeg trenera za današnju utakmicu.

Nije Bologna samo dovodila jučer, nego je i ostala bez vrlo važnog ofenzivca Ramireza. Hendikep je to u odnosu na prošlu sezonu jer on ionako nije igrao u prvom kolu zbog navodne ozljede.

Još je nekoliko izostanaka kod domaćih, no riječ je redom o igračima koji nema i neće biti još neko vrijeme. U odnosu na prošlo kolo vraća se branič Morleo.

Milan je financijske probleme skupo platio. Ostao je bez kralježnice momčadi, a epilog toga je viđen u prvom kolu kada su poraženi kod kuće od novog prvoligaša Sampdorije.

- Nismo zaslužili poraz u toj utakmici, no bilo smo previše opušteni i bezvoljni i to nas je skupo stajalo. Vjerujem da nam se to danas ne može ponoviti - istaknuo je trener Allegri.

Milan je također trgovao posljednjih dana. Od zvučnijih imena koja su došla treba spomenuti veznjaka De Jonga i napadača Bojana Krkića. Prvi će sigurno danas krenuti od početka, dok će i drugi dobiti svoju minutažu.

- Ovo će biti tranzicijska sezona. Imamo dosta novih i mladih igrača i potrebno je neko vrijeme da se to sve posloži. No, uvjeren sam da rezultat neće jako trpjeti - zaključio je Allegri.

Kao i kolegu s domaće klupe i njega muče brojne ozljede. Od onih važnijih izostanaka treba izdvojiti braniče Mexesa i Abatea te napadače Pata i Robinha.

Linker
17. svibanj 2024 08:25