Foto: Tom Dubravec / CROPIX
U VELIKIM PROBLEMIMA

MUKE ZA HAJDUKOVOG TRENERA Oslabljen igrački kadar uoči gostovanja u Sofiji: Nema Posavca i Duke, kapetan je upitan, na vrata ide tek treća opcija

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. srpanj 2018. 20:52

Kakav peh na debiju za Bijele, stanku od tri mjeseca imat će Tomislav Duka, 25-godišnji vratar Hajduka koji je zadobio prijelom lakatne kosti u dvoboju s igračem Osijeka Hajradinovićem u susretu odigranom prošle nedjelje u Gradskom vrtu. Duku će danas (utorak) operirati voditelj klupske medicinske službe, dr. Ante Bandalović na Zavodu za traumatologiju i ortopediju u splitskom KBC Firule.

S obzirom na težinu ozljede i duljinu oporavka, teško je očekivati da će Duka u jesenskoj polusezoni stati na vrata. U Hajduk je Duka došao ovog ljeta iz rumunjskog Cluja, a prethodno je branio za RNK Split.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Veliki su problemi pred Kopićem u sastavljanju momčadi za uzvrat sa Slavijom, a za sada je sigurno da će na vrata 20-godišnji Marin Ljubić (16. listopada 1997.). Na startu sezone tek treća opcija za čuvara mreže, ali u četvrtak za Slaviju ključni čovjek u koncepciji Željka Kopića. Službeni debi upisao je prošle nedjelje u Osijeku, a proces nogometnog sazrijevanja ide brzinom svjetlosti za tog mladića iz splitskog Varoša.

Europska premijera

Pred dvije godine je bio na posudbi u stobrečkom Primorcu, prošle sezone je branio za Hajduk 2, a nakon prošlonedjeljnog debija u HNL-u slijedi i europska premijera. Velika je odgovornost na Ljubiću kojem se prilika ukazala nakon ozljeda dvojice vratara angažiranih ovog ljeta.

Josip Posavec ozlijedio je mišić u susretu sa Slavijom i sigurno neće braniti u Sofiji, a nema ga ni u nedjelju protiv Lokomotive. Zbog ozljede Posavca u Osijeku je branio Duka, ali duga stanka čeka 25-godišnjeg vratara nakon loma lakatne kosti. Bez Posaveca i Duke, s Ljubićem na vratima i 18-godišnjim Matijašem u ulozi pričuve ide Hajduk na uzvrat u Sofiju. Dva vratara koji su zajedno mlađi od 42-godišnjeg Petkova koji čuva mrežu Slavije! Vratari su zaista posebnost ogleda u Sofiji, ali specifična je i činjenica da će Hajduk u godinu dana Hajduk upisati i sedmog vratara, nakon Stipice, Letice i Grbića iz prošle sezone, te Posavca, Duke, Ljubića i Matijaša ovog ljeta. Rijetko viđeno, mora se priznati.

Split, 260718.
Poljud.
Nogometna utakmica 2. pretkola Europske lige izmedju HNK Hajduk Split i PFC Slavia Sofija.
Na fotografiji: Zoran Nizic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

Fale Posavec i Duka, a upitan je i kapetan Nižić koji je u Osijeku igru napustio 10 minuta prije kraja susreta. Nižić je pun želje i entuzijazma pred Bugarsku, želi povesti Bijele na stadionu Vasila Levskog. Ali, još će se vidjeti kakve je težine ozljeda njegova gležnja i koliko je spreman za uzvrat. Kapetan će junački stisnuti zube, ali nije sve do kapetana...

Bulat ga došao ga ohrabriti: Hajdukov vratar Duka uspješno operiran, slijede tri mjeseca oporavka

Hajduk.hr

Vratar Hajduka Tomislav Duka uspješno je operiran. Čuvar mreže "bijelih" u nedjeljnom je prvenstvenom susretu protiv Osijeka u Gradskom vrtu zaradio prijelom lakatne kosti. Zbog toga je u utorak morao pod nož na Zavodu za traumatologiju i ortopediju KBC-a Split. Operaciju je vodio šef klupske zdravstvene službe dr. Ante Bandalović, piše Slobodna Dalmacija.

Prije operacije posjetio ga je u bolnici trener vratara Hajduka Tihomir Bulat. Pred Dukom je sada razdoblje rehabilitacije pod nadzorom klupskih liječnika i fizioterapeuta. Procjenjuje se kako bi se Duka na travnjak mogao vratiti za oko tri mjeseca. (SD)

Linker
17. svibanj 2024 08:00