Vlado Kos / Hanza Media / Hanza Media
TRANSFER NA POMOLU?

NA ČIZMI OPASNO ZAGRIZLI ZA SJAJNOG KAPETANA OSIJEKA Prošlog ljeta transfer u Ukrajinu mu je 'ukrao' Pivarić, a ovog puta po njega su stigli Talijani

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. ožujak 2018. 12:42

Ljetos ga je od Dynama iz Kijeva dijelio doslovno samo potpis, ali - u nogometu se takve stvari događaju - na koncu je transfer propao.

Umjesto Borne Barišića, u Kijev se tako iznenada zaputio Dinamov i reprezentativni branič Josip Pivarić. Međutim, Borna Barišić (25) nakon toga nije potonuo - što se mnogima događalo u takvim situacijama - nego se u Osijeku još žešće prihvatio posla pa je u ovoj sezoni napravio dodatni iskorak. U 22 nastupa upisao je tri pogotka i tri asistencije, što su odlične brojke za lijevog beka, a one bi sigurno bile i dojmljivije da zbog ozljede nije propustio čak osam prvenstvenih utakmica.

Zapresic, 161216.
Gradski stadion Zapresic.
MAXtv Prva Liga, 1. HNL, 20. kolo, seniori, utakmica NK Inter - NK Osijek.
Na fotografiji: Borna Barisic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Uglavnom, Barišićeve igre ponovno su ga vratile u europski izlog i ljudima iz Osijeka jasno je da će ovog ljeta teško ostati u Gradskom vrtu. Između nekoliko klubova kojima je dovođenje lijevog beka jedan od ljetnih prioriteta najdalje je za sada otišla Atalanta. Odlična momčad iz Bergama prati ga već duže vrijeme. Atalanta, naime, na toj poziciji de facto ima samo Robina Gosensa (23), njemačkog igrača kojeg su prošlog ljeta doveli iz nizozemskog Herculesa za 900 tisuća eura.

Iza Gosensa je pristojna sezona u kojoj je ukupno upisao 16 nastupa uz jedan pogodak i dvije asistencije, ali ljudi iz kluba očito su očekivali više. Ili barem računaju da Nijemcu treba prava konkurencija u klubu.

Barišićeva je vrijednost na Transfermarktu 2 milijuna eura, što je vjerojatno i početna cijena s kojom će Osijek ući u pregovore za transfer kapetana i jednog od ključnih igrača momčadi. Koji je odlučan igrama do kraja sezone potvrditi klasu te se nametnuti izborniku Zlatku Daliću...

Linker
02. svibanj 2024 02:41