CROPIX
ZANIMLJIV PUT

NA MAKSIMIRU SE SVE GLASNIJE SPOMINJE POVRATAK DINAMOVOG DJETETA KOJE JE SREĆU POTRAŽILO U ITALIJI Mladi Mamić se okolnim putem vraća u Dinamo!?

Kao mogući novi lijevi bek Dinama nakon odlaska Borne Sose, sve se glasnije spominje Petar Mamić iz zaprešićkog Intera. 22-godišnjak koji je stasao u Dinamu, prošle godine raskinuo ugovor s Modrima i otišao u Italiju (Frosinone), potom stigao u zaprešički Inter i sada bi se okolnim putem mogao vratiti na Maksimir.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 05. svibanj 2018. 21:37

Inter je s(p)retno bez udarca u okvir Osijekova gola stigao do važna tri boda. Zaprešićani su još jednom pokazali karakter, ali i disciplinu tijekom cijele utakmice, a jedan od najboljih pojedinaca u domaćem sastavu bio je Petar Mamić.

Mladi hrvatski reprezentativac bio je iznimno raspoložen u ofenzivnom dijelu, često je probijao bok, ubacivao, a u smiraj susreta centimetri su ga dijelili od pogotka. No ništa čudno, jer Mamić cijelu sezonu igra na visokoj razini i dolazak u Zaprešić pokazao se kao pun pogodak. Naravno, poznato je kako je on uz Boseca glavni eksponat u Interovu izlogu. Dakle, velika je vjerojatnost da bi na koncu sezone mogao napustiti Zaprešić. Kao moguće destinacije spominju se Dinamo i Rijeka, iako je posve jasno što bi “odbjegli sin” iz Maksimira izabrao da na stolu ima ponude aktualnog prvaka Hrvatske i prve momčadi HNL-a.

Osijek im leži

Jučer smo okrenuli Mamićev broj, koji nam je kazao kako još uvijek nema nikakvih informacija o interesu spomenutih klubova, a za početak se osvrnuo na subotnju utakmicu s Osijekom.

- Osijek nam, čini se, stvarno odgovora ove sezone, osjećali smo da ih možemo pobijediti. Možda nismo imali udarca u okvir, istina, teško nam je bilo igrati bez špice. Međutim, na terenu sam imao dojam kako smo u većini situacija kontrolirali utakmicu. Što se tiče moje predstave, uhvatio sam formu, osjećam se sigurnije, trener traži od mene ta probijanja po bokovima i za sada to ide dobro - istaknuo je Mamić pa dodao:

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Naglašavao sam prije kako mi treba kontinuitet, to sam u Interu dobio, zahvalan sam treneru Toplaku na tome. Sada se vide rezultati toga.

Dokaz o vašim dobrim igrama su i informacije kako se na ljeto vraćate u Dinamo, a u nekim je kombinacijama i Rijeka. Kakva su vaša saznanja?

- Iskreno, nemam nikakvih informacija o tome, ljudi mi svakodnevno pričaju da čuju kako sam na ljeto u Maksimiru. Rijeka se također raspituje? Hipotetski govoreći, kad bih morao izabrati, naravno da bi to bio Dinamo. Ipak je to moj klub, tamo sam prošao cijeli omladinski pogon.

Trener Dinama je vaš kum Nikola Jurčević, osjećate li pritisak zbog toga? Jeste li već pričali s njim o svojoj budućnosti?

- Kad je u pitanju Dinamo, cijeli sam život pod određenim povećalom, pod presingom, prvenstveno zbog prezimena. Sada je u klub došao i moj kum, ali cijeli život treniram da igram u prvoj ekipi Dinama. Ako dobijem priliku, bit ću presretan i siguran sam da ću uspjeti, a taj presing me samo dodatno motivira - rekao je Mamić pa nastavio:

- Ne pričamo toliko puno u nogometu, pogotovo dok je bio vani, tada nije stigao ni pratiti. Sada smo nešto pročavrljali otkad se vratio u Hrvatsku, ali ništa pretjerano.

Zasigurno vam imponira što ste opet na radaru Dinama?

- Ako je istina da su pokazali interes, stvarno mi je drago, lijepo je to, ali iskreno o tome ne razmišljam, barem ne u ovom trenutku.

No, ako dođe ponuda, nećete oklijevati?

- Sigurno da neću, kao što sam kazao, to je nešto za što sam se spremao cijeli život.

Zahtjevna publika

Sosa odlazi, što znači da bi vas u Maksimiru čekao Lecjaks kao glavni konkurent za prvi sastav...

- Igrao je u Švicarskoj, Češkoj, posjeduje kvalitetu, ali nije lako kad nemaš kontinuitet. Hrvatska publika je zahtjevna, ali rekao bih da je dobar igrač.

Jedno je sigurno, posve ste drugačiji igrač nego što ste bili kad se odlazili iz Maksimira...

- Tada sam bio dijete, u Italiji sam jako igrački sazrio. Tih šest mjeseci mi je jako dobro došlo, a da ne pričam o sezoni u Interu. Nadam se samo da ćemo sezonu završiti na petom mjestu, utakmica s Lokosima bit će ključna. A nakon toga ćemo razmišljati o budućnosti - završio je Mamić.

Linker
28. travanj 2024 14:45