Vojko Basic / CROPIX
POTENCIJALNI TRANSFERI

NA POLJUD STIŽU POJAČANJA NAKON TRANSFERA TOME BAŠIĆA? Hajduk 'bacio oko' na veliku nadu AC Milana i na jednog napadača koji je Bijelima dobro poznat

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. kolovoz 2018. 10:24

Dva igrača na meti su Hajduka nakon odlaska Tome Bašića u Bordeaux, pišu talijanski i bugarski mediji. Prvi je Georgi Jomov, desnokrilni napadač Slavije Sofija, koji je Bijelima zabio pogodak u uzvratnoj utakmici prošlog tjedna, a najavljuje ga Meridian Match kao moguću prinovu Bijelih.

Jomov je 21-godišnjak kojeg Transfermarkt cijeni na 200.000 eura, a koliko za njega traži Slavija - nije poznato. Osim pozicije krilnog napadača, može Jomov igrati i “devetku”, a prošle sezone je za Slaviju upisao 17 nastupa uz dva pogotka.

Drugi igrač na kojeg je Hajduk “bacio oko”, kako pišu talijanski web portali, veznjak je Verone Marco Fossati. Nekoć nada omladinske škole AC Milana najviše je vremena u karijeri proveo po posudbama, od Latine, preko Ascolija, Peruggie i Barija, dok nije prešao u Cagliari, u ljeto 2015. Dvije godine kasnije njegov je ugovor otkupila Verona za 300.000 eura, a obveze s momčadi iz grada Romea i Julije ima do ljeta 2019. godine.

Transfermarkt drži Fossatija na 1,5 milijuna eura, ali kao u svakoj prodaji, cijena sa TM-a nije obvezujuća ni fiksna. Fossati je klasični središnji vezni koji drži konce igre, kako defenzivne, tako i ofenzivne.

Linker
26. travanj 2024 20:26