Boris Kovacev / CROPIX
DANAS NA LIJEČNIČKOM

NA POMOLU DRUGI NAJVEĆI TRANSFER NEKOG HRVATSKOG OBRAMBENOG IGRAČA Budućeg vođu obrane Vatrenih tek maleni koračić dijeli od europskog velikana

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. srpanj 2018. 13:49

Još je jedan od igrača iz ruskog kadra Zlatka Dalića definitivno pronašao novi klub. Dugo se i opširno pisalo da Duje Ćaleta-Car iz RB Salzburga ide u Lazio, pa o interesu Seville i Lyona, no šibenski stoper ipak će karijeru nastaviti u Marseilleu.

Svi relevantni francuski mediji pišu da će Ćaleta-Car danas odraditi liječničke preglede te će njegov novi klub platiti 20 milijuna eura odštete Salzburgu (17 fiksnih i još tri na ime bonusa) te da će 21-godišnjak potpisati petogodišnji ugovor s klubom s Velodromea.

Sportski direktor Salzburga Christoph Freund prošlog je tjedna jasno naglasio da će klub teško uspjeti zadržati hrvatskog središnjeg braniča, jer je interes financijski moćnih europskih klubova presnažan. Iako je Ćaleti-Caru tek 21 godina, za klub iz Mozartova grada odradio je čak 130 službenih natjecateljskih utakmica, zabio četiri gola i šest puta asistirao. Ćaleta-Car je u Austriji od 2013. godine kad je prešao u Pasching, a u Salzburg je došao 2015.

Bit će to treći najveći izlazni transfer u povijesti dvanaestostrukog prvaka Austrije, samo su dvojica nogometaša donijela veći novac u blagajnu tog kluba. RB Leipzig je 2016. za Nabyja Keitu platio 24 milijuna eura, a Southampton 2014. godine 23 milijuna za Sadija Manea. Zanimljivo, obojica Afrikanaca danas su članovi Liverpoola.

Transfer Ćalete-Cara bit će drugi najveći koji ikad napravio neki hrvatski obrambeni igrač. Skuplji od Šibenčana bio je samo Dejan Lovren, za kojeg je Liverpool 2014. platio Southamptonu 25,3 milijuna eura. Veće transfere od 10 milijuna eura od hrvatskih braniča dosad su ostvarili i Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka te Dario Šimić.

Linker
20. travanj 2024 04:17