Srđan Vrančić/Cropix
I VOĐA ODLAZI

NA POMOLU IZNENAĐUĆI TRANSFER, DINAMO OSTAJE BEZ 'SRCA' MOMČADI Kapetan Modrih prihvatio sasvim neočekivanu ponudu poznatog hrvatskog trenera!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. siječanj 2020. 10:50

Arijan Ademi na korak je do odlaska iz Dinama. Iznenada, samo dan nakon povratka s priprema i nakon što su Modri i u ove zime odbili ponudu iz lige Petice, konkretno iz španjolskog Betisa, Ademi je prihvatio poziv Krune Jurčića iz Al Nasra, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Potvrdu informacije koju su prvi donijeli 24sata dobili smo s više strana, čeka se još dogovor klubova, iako su u Maksimiru već dali načelni pristanak za Ademijev odlazak. Sve se odigralo vrlo brzo, u subotu poslijepodne uspostavljeni su prvi kontakti između klubova, trenera i igrača, tijekom nedjelje priča je dobila ubrzanje, a navečer je već postalo jasno da je posao vrlo blizu. Dakle, ako klubovi dogovore odštetu, Dinamo će nakon Danija Olma ostati i bez srca momčadi, svoga kapetana.

Inače, zanimljivi su neki detalji oko Ademijevih transfera. Prošle sezone Dinamo nije prihvatio ponudu francuskog Lillea, vrijednu više od šest milijuna eura, a onda je na Bliski Istok, u Al Ittihad Ademija zvao Slaven Bilić koji se tamo kratko zadržao. Naravno, ta je ponuda ipak bila manja od Lilleove, a i Ademi u tom periodu, kad je Dinamo igrao europsko proljeće, nije bio za odlazak u nogometnu egzotiku. Tada je dobro procijenio, jer je u Maksimiru još napravio velike stvari, odigrao sjajne utakmice.

Milano, Italija, 261119. 
Stadion Giuseppe Meazza.
Utakmica 5. kola Lige prvaka, Atalanta - Dinamo.
Na fotografiji: tuga Dinamovih igraca nakon poraza od Atalante, Arijan Ademi.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

No, godinu dana kasnije, na pragu 29. godine, Ademi je ipak spreman na taj korak. Zanimljivo je, također, da ga iz Dinama odvodi Kruno Jurčić - inače, bivši Dinamov trener s Al Nasrom radi odlične stvari u Emiratima - u čijem je mandatu na Dinamovoj klupi Ademi i došao u Maksimir sad već davne 2010. godine.

A koliko bi Dinamo mogao dobiti za svog kapetana? Ako znamo da je Betis nudio samo 2,5 milijuna eura, a Modri taj iznos odbili, onda je logično zaključiti da Al Nasr daje više!? Sigurno nije koliko se očekivalo tijekom Ademijeve karijere, Dinamo danas ne može više na Ademiju zaraditi puno više, ali sigurno je zadužio klub i svojim igrama i autoritetom. Kao što je i klub zadužio njega u vrijeme dok je bio suspendiran. Rastanak se bliži, dogovore li se Dinamo i Al Nasr, Ademi će put Emirata, a Modri možda u smiraj prelaznog roka i u potragu za pojačanjem na toj poziciji. Iako Ademi ovoj momčadi znači više od 'običnog' zadnjeg veznog, ipak je kapetan i vođa.

Linker
03. svibanj 2024 13:17