Branko Laljak
 ALL
DALEKOSEŽNA ODLUKA

NA POMOLU SENZACIONALAN PREOKRET U HRVATSKOM PRVOLIGAŠU Poznati menadžer i bivši dinamovac mogli bi postati novo veliko iznenađenje HNL-a!?

INTER Izvršni odbor danas bi trebao donijeti bitne odluke, direktor Laljak odgovore odgodio za ponedjeljak, ali nešto je već 'u zraku'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. siječanj 2020. 22:59

Velike se stvari događaju u zaprešićkom Interu. U subotu s početkom u 10 sati na programu je Izvršni odbor kluba koji bi trebao donijeti dalekosežne i bitne odluke. U kuloarima se pričalo o promjeni vlasničke strukture, o tome da će biti smijenjen trener Samir Toplak.

- Ne mogu vam ništa govoriti prije sjednice Izvršnog odbora. Mogu vam samo kazati da će se između ostalog razgovarati o početku priprema koje startaju u ponedjeljak u 13 sati. Sat vremena prije održati ćemo press konferenciju i medijima kazati sve što želimo. Do tada ne mogu s ničim izlaziti u javnost. Inače, događa se dosta toga, prijelazni rok i pripreme su pred vratima, nemamo novaca, moramo ga pronaći - kazao nam je šef kluba Branko Laljak.

Dakle, Laljak je ostao zakopčan do grla, sasvim logično, ne želi izlaziti u medije prije sastanka Izvršnog odbora te najavljene press konferencije zakazane za ponedjeljak. Ali bjelodano je jasno da se u Zaprešiću spremaju ogromne promjene. Naime, klub je već dugo na aparatima, treba mu jaka financijska injekcija.

Zato kuloari bruje da bi se u cijelu priču mogao uključiti Velibor Kvrgić, poslovni čovjek koji ima menadžersku agenciju, inače poznat kao i menadžer Dinamova napadača Komnena Andrića koji je u Maksimir stigao upravo iz Intera. Kad se pak radi o treneru, onda bi Samira Toplaka koji je u Interu već pet i pol godina trebao zamijeniti Željko Petrović, negdašnji igrač zagrebačkog Dinama koji živi u Nizozemskoj, a posljednji klub koji je vodio bio je Botev Plovdiv s kojim se rastao u listopadu prošle godine. Kao glavni trener Petrović je vodio i Ado Den Haag, Waalwijk, Boavistu i Urava Redse, kao pomoćni trener radio je u Utrechtu, Sunderlandu, West Hamu, HSV-u, Feyenoordu i reprezentaciji Srbije.

Pitali smo u petak Samira Toplak zna li on nešto o tome da više neće biti trener Intera, je li on naučio te priče koje se vrte u eteru?

- Ništa ne znam konkretno. Nitko me nije nazvao i nešto kazao... Čujem se s Brankom Laljkom, bori se da osigura neke ulagače. Čuli smo se posljednji put u srijedu, kazao mi je da će nakon ovog vikenda biti dosta toga novoga. Dakle, još uvijek sam trener Intera. Naravno, dok se ugovor ne raskine. Možda će se više znati danas nakon sastanka Izvršnog odbora kluba. Ali sa mnom još nitko nije ništa pričao - kazao je Toplak.

Na pitanje ima li kakvih saznanja o dolasku nekog ili nekih ulagača, kazao je:

- Nešto se kotrlja. Koliko ja znam, radi se o nekim ljudima koji bi htjeli uložiti u klub. Ne znam baš puno oko toga, nisam u to involviran, što god kažem, krivo bih rekao. Ja sam napravio plan priprema, ako se nešto danas dogodi na Izvršnom odboru, sve ću prihvatiti sasvim normalno.

Dakle, spremni ste na sve, pa i na smjenu?

- Na sve sam spreman. Naravno, iz svega proizlaze i neke obveze, prema meni postoji dosta dugovanja. Miran sam bez obzira što će se dogoditi. Bitno jest da bude dobro klubu. Ovih posljednjih mjeseci zaista je bilo izrazito mučenje, to mi je bio najgori dio u ovih pet i pol godina koliko sam u Interu. Nije bilo plaća, morao sam dosta improvizirati s igračima kako bih ih održao na nekoj razini.

Kad je o igračima riječ, čujemo da će ih dosta biti na transfer-listi.

- Vidite, neću se zamarati svojom pozicijom, na ono na što se ne može utjecati nije potrebno gubiti vrijeme. Konačno, ovdje sam već dugo, a pod ovakvim uvjetima bilo je teško raditi. Treba se nešto razdrmati - zaključio je Toplak.

Linker
26. travanj 2024 20:48