Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media
RUŠE SE REKORDI

NA RUJEVICI SE POČINJE SLAGATI MOMČAD ZA OBRANU TITULE I LIGU PRVAKA Novi prvak opasno zagrizao za sjajnog Brazilca! Cijena? Pet milijuna kuna...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. lipanj 2017. 15:59

Heber Araujo dos Santos ili jednostavno Heber, 25-godišnji napadač Slaven Belupa, mogao bi postati prvo novo ime u kadru riječkog prvoligaša. Brazilski ofenzivac prošle sezone se istaknuo u redovima Slaven Belupa u čijem je dresu postigao deset pogodaka u 30 HNL nastupa, očito skrenuo pažnju struci Rijeke na svoje mogućnosti i u javnost iskočio kao prva potencijalna prinova u ljetnom prijelaznom roku.

Naravno, ako se pregovori privedu kraju na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana. Najveću prepreku navodno predstavlja odštetni zahtjev Koprivničana koji nadilazi platežne okvire riječkog prvoligaša.

Navodno je riječ o 600 tisuća eura što je iznos koji će trebati svesti u nešto realnije okvire (možda uključivanjem nekog od igrača na kojeg na Rujevici ne računaju) da bi se cijela priča realizirala jer teško je vjerovati da će Bijeli, uz sve kvalitete brazilskog napadača koje su itekako cijenjene što kod njegovih suigrača što kod suparnika, upravo na njemu napraviti rekordan transfer. U svakom slučaju, pripreme sutra počinju i Rijeka i Slaven Belupo pa bi eventualni (ne)dolazak Hebera na Kvarner ili u Koprivnicu mogao biti itekako indikativan.

Heber
Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media

S Heberom ili bez njega na prvom treningu (puno realnije je da posao ako se i zgotovi neće biti finaliziran sutra) danas u 18 sati na Rujevici, prvak kreće u novu sezonu. Točno mjesec dana prije početka kvalifikacija za Ligu prvaka, Matjaž Kek će na Rujevici okupiti svoju škvadru i krenuti udarati temelje za novu sezonu. Osim ako se nešto do današnjeg prvog treninga zakazanog u 18 sati ne promijeni, Keku će se na Rujevici odazvati ista lica koja su prije desetak dana u Varaždinu podigli pehar namijenjen pobjedniku Hrvatskog kupa.

Keku bi se trebalo odazvati 20-ak igrača, iz kadra koji je završio sezonu neće biti Kulušića kojem nije produžen ugovor odnosno Romana Bezjaka kojem je istekla posudba i koji će s pripremama za novu sezonu krenuti s Darmstadtom. Nedostajat će i tri reprezentativca (Ristovski, Bradarić, Andrijašević) koji će dobiti nekoliko dana više odmora, a neće biti ni Darija Čanađije koji će se priključiti u utorak ili srijedu budući da je u subotu uplovio u bračnu luku s rukometašicom Andreom Čović, odnosno Alexandera Gorgona koji bi na treningu trebao biti u utorak.

Heber
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Svi ostali od prvog dana će biti na raspolaganju Matjažu Keku, donekle nova lica će biti daroviti juniori Matej Šantek i Jasmin Čeliković koji su i ranije bili u kadru prve momčadi i povratnik s posudbe vratar David Nwolokor.

Daroviti Nigerijac bit će i jedni od igrača s posudbe koji će krenuti na pripreme s Rijekom, za sve ostale traži se rješenje, transfer ili nova posudba. Ovo prvo moga bi biti slučaj kada je riječ o Marinu Tomasovu za kojeg se očekivalo da bi moga krenuti u pripreme s Rijekom. Budući da to nije slučaj priča o njegovom transferu po svemu sudeći ponovo je aktualizirana. Isto vrijedi i za Zorana Kvržića koji je posljednju sezonu odradio na posudbi u Šerifu iz Tiraspola s kojim je osvojio trostruku krunu. Ipak, Kvržiću se u Moldaviji ne ostaje po ponuđenim uvjetima, a s Rijekom ga ionako još samo veže jednogodišnji ugovor…

Linker
03. svibanj 2024 09:15