Mario Mandžukić i Luka Modrić.
 Clive Rose/Getty Images
LIJEČNICI DIGLI PALAC GORE

NACIJA IPAK MOŽE ODAHNUTI Dva ključna igrača Vatrenih definitivno neće propustiti osminu finala

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. lipanj 2016. 18:58

Luka Modrić bio je najspominjanije ime na ulicama i trgovima Bordeauxa, skandirali su ga i Hrvati i Španjolci. Jer Modrić je jedna od zvijezda koja veže dvije nacije. Vatreni su na Furiju morali bez njega, ozljeda koju je osjetio na utakmici s Češkom nije pretjerano teška, magnetska rezonanca pokazala je da se nije dogodila ruptura mišića, međutim jučer nije bio spreman za igru. I on i Mario Mandžukić istrčali bi na teren da je susret shvaćen presudnim, međutim s golemim rizikom da se doista ozbiljno ozlijede. I završe turnir iste večeri.

Rad s Rakom

Zato ni Čačić ni liječnici nisu htjeli riskirati, koliko god Modrić navijao da se sučeli reprezentaciji države u kojoj je četiri sezone jedan od glavnih igrača.

- Modrić ima problema s aduktorom, Mandžukić s preponom, sigurno nećemo izložiti riziku njihovo zdravlje - kazao je doktor Zoran Bahtijarević.

Modrić je na treningu u ponedjeljak u Bordeauxu došao samo do ograde, Mandžukić se nije ni pojavio na igralištu. Obojica prolaze svakodnevne terapije, podosta posla s njima imaju fizioterapeuti Radanović, Krošnjar i Redžaj, te osteopat Sternecker. Na treningu s ekipom nisu bili uopće nakon dvoboja s Česima, ali polako je s njima na fizičkom planu počeo raditi Miljenko Rak. Stanje mišića nije tako benigno kako se spominjalo, tek će se najranije u četvrtak, a možda i petak ponovno uključiti u puni trenažni proces nacionalne vrste. Načelno se očekuje da će biti fit za osminu finala, međutim jasno je da stanka nije idealna, treba vidjeti hoće li se odraziti na njihove prezentacije.

Liječnici šute

Modrićev slučaj je za nijansu benigniji, dok Mandžukić ima problem s mišićem moji se nalazi pokraj aduktora, zove se iliopsoas. Sva rehabilitacija usmjerena je ne bi li ga se što brže riješilo...

Postoji li čak opasnost da ne budu spremni niti za osminu finala? Do službenog odgovora na to pitanje jučer nismo mogli doći prije utakmice u reprezentaciji jer HNS nije dopustio medicinskoj ekipi da se izjasni, ali neslužbeno čujemo da Modrić nije uopće dvojben, ali i da bi s Mandžukićem sve trebalo biti u redu.

Nastup Luke Modrića dao bi dodatan začin ogledu Španjolaca i Hrvata, jer Hrvatsku se na Pirenejima posebno cijeni po njemu i Ivanu Rakitiću kojem se također skandiralo. A orilo se i ime Roberta Prosinečkog. Modrić, kojem je uzor bio Zvonimir Boban, doživio je isto što i legendarni kapetan Vatrenih koji na Svjetskom prvenstvu 1998. godine također nije mogao igrati jednu utakmicu, s Japanom u Nantesu. Vatreni su dobili 1:0, protivnik je, istina, bio evidentno slabiji. Nije bilo lako, svi se sjećaju te vrućine, šansi Azijaca, obrana Ladića, asistencije Asanovića i gola Šukera.

Linker
01. svibanj 2024 09:14