Reuters / Lee Smith / Action Images via Reuters
DOŠAO KRAJ SURADNJE

NAJBOLJI IGRAČI NAPUŠTAJU VELIKI EUROPSKI KLUB Puna im je kapa očajnih rezultata i ljutnje navijača: 'Srce mi plače, ali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2017. 00:58

Engleski velikan Arsenal mogao bi ovog ljeta ostati bez nekolicine vrijednih igrača, ali i vjerojatno najboljeg među njima - Alexisa Sancheza.

Osim sjajnog čileanskog reprezentativca, pred odlaskom su i, primjerice, Hector Bellerin, Olivier Giroud, Mesut Ozil i Alex Oxlade-Chamberlain.

Sanchezu je ostala godina dana ugovora, već je jasno naznačio da ga neće produžiti i mjesecima se špekulira o novom odredištu. Spominjali su se Juventus, Manchester City i najzad Bayern Munchen, a i sam nogometaš je nedavnim statusom na drušvenim mrežama pokazao što misli o ostanku u Londonu.

-Moram se smijati iako mi srce plače. Život me naučio da tražiš pozitivnu stranu u lošim stvarima koje se dogode - napisao je Sanchez.

Nije teško pogoditi da je 'loša strana' u ovom slučaju Arsenalov rezultat, koji je godinama ispod očekivanja većine navijača, često se spominjao i odlazak Wengera...

Londonski klub nije bio prvak od 2004. godine, ove su godine ostali bez plasmana u Ligu prvaka, pa ne čudi želja još nekih da dignu sidro.

Bellerin je na meti Barcelone koja je voljna iskrcati oko 50 milijuna eura, pregovori su obavljeni, a navodno su dogovoreni i svi uvjeti suradnje poput plaće i slično. Da je transfer sve bliži finalizaciji potvrdio je i nogometaš španjolskog kluba Denis Suarez.

Mesut Ozil također ima još samo godinu dana ugovora, bilo je puno peripetija oko produženja, ali kako vrijeme prolazi - nema naznaka o promjenama. Ne spominju se klubovi u koje bi njemački ofenzivac mogao otići, ali situacija je krajnje neizvjesna.

Alex-Oxlade Chamberlain je trenutačno u pregovorima oko ostanka, ali javio se Liverpool kao potencijalni kupac, dok bi Topnici mogli preboljeti jedino odlazak Girouda kojeg u biti sami 'tjeraju'. Javio se West Ham, traži se 25 milijuna eura odštete, no pitanje je kako će se nadomjestiti sjajan učinak ovog francuskog napadača koji je zabio 98 golova tijekom pet godina na Emiratesu.

Kako stvari stoje, Arsenal mora ne stanoviti remont, a vjerojatno bi situacija bila znatno lakša da je bilo boljih rezultata posljednjih godina.

Linker
06. svibanj 2024 04:30