Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ISTAKNUO SE SJAJNIM IGRAMA

NAJBOLJI STRIJELAC DINAMA KOMENTIRAO NAPISE O MOGUĆEM TRANSFERU Dolaskom u Maksimir vrijednost mu se učetverostručila: 'Nisam to očekivao...'

MISLAV ORŠIĆ Modri ofenzivac ne opterećuje se mogućim prijelazom u West Bromwich
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. siječanj 2020. 15:00

U Dinamo bi ovih dana trebala stići službena ponuda West Bromwich Albiona za Mislava Oršića. Slaven Bilić želi u svom klubu koji juriša prema Premiershipu vidjeti hrvatskog reprezentativca, brzonogog napadača, dvije godine uzastopno najboljeg strijelca Bjeličine momčadi.

Je li lijepo saznanje da vas hoće bivši hrvatski izbornik te klub koji će, sada tako izgleda, igrati Premiership?

- Teško je govoriti o tome. Vidite, sad sam isključivo fokusiran na Dinamo. E sad, hoće li doći ponuda ili neće, to nitko ne zna. Zato sam koncentriran samo na treninge ovdje u Rovinju, želim se što bolje spremiti za nastavak sezone. Jer imamo dva cilja, osvojiti prvenstvo i Kup - kaže nam Mislav Oršić.

Naravno da je suzdržan kad se radi o mogućem transferu u Championship, nikad se nitko neće oglasiti prije nego što se posao zgotovi. To je pravilo, od igrača se zaista teško mogu očekivati bilo kakve izjave na tu temu. Zato Mislav kaže:

- O tome vodi brigu moj menadžer, ja sam koncentriran na nogomet, treninge, momčad... O mogućem transferu, dakle, sada ne mogu pričati...

Menadžer mu je Branko Hucika, vrlo uspješni nogometni zastupnik, koji je Oršića doveo u Dinamo iz Hyundayi Ulsana. Po njegovim nadzorom je i Sandro Kulenović, Dinamov napadač, te mladi Korejac Kim Hyun Woo, stoper kojeg je trener Bjelica također poveo na zimske pripreme u Rovinj.

Što može reći o pripremama?

- Psihološki je lakše kad pripreme nisu tako duge kao što su znale biti.

Inače, Oršić je od dolaska u Dinamo, u sezonu i pol zabio čak 32 pogotka, ove sezone ukupno čak 19, dvije sezone zaredom je najbolji strijelac Modrih.

- Iskreno, kad sam dolazio iz Koreje nisam to očekivao, nikad prije sezone ne razmišljam na način “sad idem zabiti 20 pogodaka”. Uvijek pokušavam na travnjaku ispuniti svoje zadatke koje moram ispuniti, koje mi naloži trener. Kroz momčadsku igru dođu pogoci.

Tko bi vam mogao biti nasljednik u Dinamu, ako odete u ovom ili nekom drugom prijelaznom roku?

- Po svemu sudeći, moj bi nasljednik trebao biti Antonio Marin. Dugo je već s prvom momčadi, mlad je i talentiran, treba raditi, napredovati, nadamo se da će biti pravi.

Veli da je preko zimske stanke bio kod kuće, da nije nigdje putovao...

- Sin Manuel ima godinu i pol, niti sekunde nije miran, tko bi s njim mogao u avion? Supruga Suzana i ja ne možemo mirno sjesti na kavu, jer Manuel je stalno u formi, ha-ha-ha - za kraj se nasmijao Oršić.

Ovdje na prvim treninzima u Rovinju djeluje iznimno rastrčano, raspoloženo, juri kao vjetar po krilu, puca, dribla... To je zapravo Oršić kojeg poznajemo od dana kad je došao u Dinamo. Nije čudo da ga je prepoznao Zlatko Dalić, nije čudo da ga je prepoznao Slaven Bilić.

Sedam milijuna eura skuplji!

Po Transfermarktu Oršić vrijedi 9,5 milijuna eura, a cijena mu je od dolaska u plavi dom, po istom izvoru, skočila za čak 7 milijuna eura!

Kad je dolazio iz Ulsana, vrijedio je 2,5 milijuna eura, koliko ga je Dinamo i platio korejskom klubu.

VELIKA ORŠIĆEVA SEZONA U DINAMU

NATJECANJE UTAKMICE GOLOVI ASISTI

Prva HNL 13 11 1

Liga prvaka 6 4 1

Liga prvaka kv. 6 3 3

Hrvatski kup 1 1 0

Linker
20. travanj 2024 07:13